Tri dana dozivao pomoć! Muškarac upao u usku pukotinu u steni, pa ostao zaglavljen, satima ga spasavali (VIDEO)

23.12.2023

21:00

0

Autor: M. Vu.

Prema izveštajima lokalnih medija, muškarac je vrištao "upomoć" danima, ali su ga tek dvojica tinejdžera čula u četvrtak

Tri dana dozivao pomoć! Muškarac upao u usku pukotinu u steni, pa ostao zaglavljen, satima ga spasavali (VIDEO)
Spasavanje u San Dijegu - Copyright Printscreen/YouTube

Dramatična situacija u San Dijegu dovela je do spasavanja neidentifikovanog muškarca srednjih godina nakon što je tri dana proveo zarobljen u izuzetno uskoj pukotini na litici. Muškarac je nekako pao na dno tunela, gde je ostao zaglavljen, sa delom tela ispod stene.

Prema izveštajima lokalnih medija, muškarac je vrištao "upomoć" danima, ali su ga tek dvojica tinejdžera čula u četvrtak, oko 15:40 časova po lokalnom vremenu, nakon čega su odmah pozvali hitnu pomoć.

Vatrogasna služba San Dijega brzo je odgovorila na poziv — ali je potraga zaustavljena zbog rastuće plime, izvestio je "Foks 5". Tada su mu dali elektrolite, vruće pakete i ćebad kako bi se zagrejali preko noći dok hitne službe ne bi mogle da nastave sa svojom misijom spasavanja.

 

 

Tim dobrovoljnih spasilaca specijalizovanih za spasavanje iz pećina iz odeljenja šerifa okruga San Bernardino nastavio je misiju vedro i rano u 4.40 ujutro sledećeg jutra. Ali su vremenski uslovi u južnoj Karolini otežali spasilačke napore, jer su povremene kiše i udari vetra, zajedno sa upornim naletima munja i grmljavine, izazvali haos za spasilačku ekipu.

Timovi su nastavili svoju misiju u 9 ujutro i trebalo je dva sata dok konačno nisu uspeli da spasu čoveka i izvuku ga na sigurno.

Oko 150 hitnih službi radilo je od trenutka hitnog poziva u četvrtak popodne do njegovog dugo očekivanog spasavanja sledećeg dana.

Da bi ga spasili — dva pomoćnika, jedan iz San Dijega i drugi iz San Bernardina, spušteni su u rupu gde su izbušili male rupe i postavili mikro eksplozije da uklone okolno kamenje.

Spasilačke ekipe su ga izvukle na nosilima i odvezli su ga u bolnicu na lečenje zbog teških traumatskih povreda.

Čovek je uspeo da komunicira i navodno je u stabilnom stanju. Zadobio je povrede stomaka i nogu, a takođe je patio od teške dehidracije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike