Ispovest studenta sa fakulteta u Pragu na kom je izvršen masakr: Planirali smo da jedan od nas bude mamac, napravili smo grešku

22.12.2023

13:18

0

Njih šestorica krili su se od nišana pomahnitalog napadača, razmišljajući kako da mu naprave zamku

Ispovest studenta sa fakulteta u Pragu na kom je izvršen masakr: Planirali smo da jedan od nas bude mamac, napravili smo grešku
Copyright Profimedia

U pucnjavi koja se odigrala na fakultetu u centru Praga stradalo je 15 osoba, uključujući napadača Davida Kozaka (24), dok je više od 30 njih zadobilo povrede, kako je saopštila hitna služba.

Policija je brzo reagovala nakon što je došlo do pucnjave na filozofskom fakultetu na Trgu Jana Palaha, intervenišući nešto posle 15 sati. Napadač je eliminisan tokom akcije.

Češka vlada proglasila je subotu, 23. decembar, danom žalosti.

Motiv masovnog ubistva još nije jasan, ali je poznato da je ubicu inspirisala pucnjava u osnovnoj školi u Rusiji.

Jedan od studenata koji su bili na fakultetu u vreme pucnjave podelio je svoje iskustvo na društvenim mrežama, otkrivajući da su, nakon što su čuli pucnjeve, on njegovih pet drugova doneli odluku da privuku pažnju napadača kako bi se osujetio njegov plan.

 

 

- Trebalo je da jedan od nas bude mamac, a da ostali nasrnu na napadača. Od nas šestorice samo jedan se zaledio od straha - napisao je on na Iksu.

Tek kasnije je, kako kaže, shvatio gde su pogrešili i upozorio druge da ne prave istu grešku ukoliko se nađu u sličnoj situaciji.

- Nismo se zabarikadirali kada je počela pucnjava i nismo pozvali policiju. Naš fokus bio je na tome da ostanemo tihi. Izašli smo tek kad je policija stigla - napisao je student.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike