Bebi je pucao u stomak, a onda svirepo ubio njenog oca! Monstrum iz Praga za nedelju dana izrešetao skoro 20 ljudi

21.12.2023

22:17

0

Autor: M. Vu.

Prema najnovijim saopštenjima, Kozak je prošle nedelje, u petak u 15 časova, u šumi "Klanovice" u Pragu, bezobzirno ubio Martina (32) i njegovu dvomesečnu ćerku

Bebi je pucao u stomak, a onda svirepo ubio njenog oca! Monstrum iz Praga za nedelju dana izrešetao skoro 20 ljudi
Policija i dalje vrši uviđaj na fakultetu - Copyright Profimedia

Izveštaj o stravičnom zločinu koji je potresao Prag danas je dobio nove jezive detalje. Nakon što je David Kozak (24) izvršio krvavi masakr na fakultetu, odnoseći živote 17 ljudi, policija je otkrila šokantne informacije o njegovim prethodnim zlodelima.

Prema najnovijim saopštenjima, Kozak je prošle nedelje, u petak u 15 časova, u šumi "Klanovice" u Pragu, bezobzirno ubio Martina (32) i njegovu dvomesečnu ćerku, dok su šetali

"Veoma ozbiljno ispitujemo navode, koji su u ovom trenutku vrlo realni, da je napadač sa Filozofskog fakulteta odgovoran i za dve žrtve od kraja prošle nedelje u Klanovicama", rekao je šef policije Martin Vondrašek na konferenciji za medije, prenosi češki portal Novinki.

Kako su naveli češki mediji, ubica je ispalio četiri hica u glavu Martinu, dok je bebi pucao u stomak. U trenutku ubistva otac je bebu gurao u kolicima.

Više od 200 čeških policajaca pretraživalo je tada šumu u potrazi za još tragova u vezi sa brutalnim zločinom.

Tada počinilac nije pronađen, a češka policija je apelovao na javnost za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do njegovog ili njenog hapšenja.

Pucnji u šumi koji su se čuli oko 15 časova doveli su policiju na mesto zločina, a potom i do jezivog otkrića.

- Tražimo u osnovi bilo šta u vezi sa slučajem kako bismo ga pokrenuli. Logično, oružje kojim je izvršeno ubistvo je glavna stvar - rekli su tada iz policije.

Kako su preneli mediji, tragedija koja se dogodila u petak, 15. decembra popodne u praškom Klanovičkoj šumi, potresla je celu Češku. Tamo je nepoznati počinilac pucao i ubio dvomesečnu devojčicu u kolicima i njenog oca Martina (32). Prema rečima njegovih prijatelja, ubijeni otac bio je veoma popularan, nekonfliktan i svima se dopadao, pa niko nije mogao da shvati zašto bi ga neko ubio.

Podsetimo, ubica iz Praga koji je u masakru na Filozofskom fakultetu ubio 17 osoba, a ranio najmanje 24, pre krvavog pohoda ubio je svog oca kod kuće.

Nema podataka da su među stradalima u Pragu naši državljani

Ministarka - savetnik ambasade Srbije u Češkoj Lepša Štulić izjavila je večeras da ambasada Srbije za sada nema podataka da li među poginulima ili povređenima u današnjoj pucnjavi na Filozofskom fakultetu u Pragu ima državljana Srbije.


Prema policijskom izvoru ubica je bio Čeh, student istorije sa psihičkim problemima. Navodno je ubio oca kod kuće, a zatim tamo podmetnuo bombu kućne izrade, koja nije uspela.

„Uvek sam želeo da ubijam“: Napadač iz Praga masakr najavio na društvenoj mreži

David Kozak (24) iz sela Hustounj blizu Praga pisao je da ga svi mrze i da on mrzi sve, te da ga je na zločin inspirisala ruska učenica Alina Afanaskinova koje je u školi u Brjansku nedavno ubila dvoje ljudi, nekoliko ranila a zatim izvršila samoubistvo.

Twitter/Telegram/Mash
 

Češki student istorije napisao je na Telegramu da mu je Afanaskinova mnogo pomogla i da je uvek želeo da ubija, a da su masovna ubistva zgodnija nego serijska, javljaju češki mediji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike