Muškarac na letu do Singapura ukrao 23.000 dolara od drugih putnika

20.12.2023

14:45

0

Tri putnika su pokradena na letu od Vijetnama do Singapura

Muškarac na letu do Singapura ukrao 23.000 dolara od drugih putnika
Copyright Profimedia

Kineski državljanin optužen je da je ukrao više od 23.000 dolara u gotovini od tri putnika na letu od Vijetnama do Singapura.

Kako se navodi u optužnici, za krađu je optužen 52-godišnji Kinez koji je bio na letu singapurske niskobudžetne avio-kompanije "Skut" (Scoot), produžnice "Singapur erlajnsa".  

On je navodno uzeo tri miliona vijetnamskih donga, što je oko 123 američka dolara, iz ranca jednog putnika, a iz torbe drugog putnika uzeo je 510 miliona vijetnamskih donga (20.950 dolara) i novčanicu od 50 singapurskih dolara, što je oko 38 američkih dolara.

On se sumnjiči da je uzeo novac u vrednosti od oko 700 dolara iz koverte pronađene u sivoj torbi, koja je pripadala trećem putniku.

Portparol avio-kompanije rekao je da je saznao za incident koji se dogodio 16. decembra na letu iz grada Ho Ši Mina za Singapur.

On je kazao da je jedan putnik upozorio posadu u avionu na sumnju da je došlo do krađe i da se aktiviralo odeljenje aerodromske policije, nakon čega su putnike koji su bili deo incidenta aerodromske vlasti izvele iz aviona radi dalje istrage. 

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike