Horor u Gazi! Izraelski snajperisti ubili majku i ćerku u crkvi: Okupatori i dalje gađaju sve koji se kreću

16.12.2023

20:06

0

Autor: M. Vu.

Nahida i Samar Anton su izgubile život, pošto su prošlog meseca ostale bez doma koji je uništen u izraelskim vazdušnim napadom

Horor u Gazi! Izraelski snajperisti ubili majku i ćerku u crkvi: Okupatori i dalje gađaju sve koji se kreću
Nahida i Samar Anton - Copyright Printscreen/Iks/@Sachinettiyil

Izraelski snajperisti ubili su majku i njenu ćerku u subotu u crkvi Svete porodice u naselju Al Zajton u gradu Gazi, javila je zvanična palestinska novinska agencija WAFA.

Nahida i Samar Anton su izgubile život, pošto su prošlog meseca ostale bez doma koji je uništen u izraelskim vazdušnim napadom.

Očevici su rekli WAFA-i da izraelske okupacione snage, koje opsedaju susedstvo, i dalje gađaju sve koji se kreću unutar crkvenog kompleksa.

 

Izraelska vojska koja je izvršila invaziju, koja je već nekoliko dana vršila opsadu oko tog područja, zahtevala je od preko 600 raseljenih lica zarobljenih unutar crkvenog kompleksa da evakuišu prostorije, navodi WAFA.

Vatikanske vesti izvestile su da je tu vest potvrdio latinski patrijarh iz Jerusalima.

 

 

Prema vatikanskom listu, ćerka je „ubijena dok je pokušavala da spase svoju stariju majku koju su ubili snajperisti“.

„Ima i nekoliko ranjenih, od kojih je jedan u veoma teškom stanju“, izvestili su, dodajući da su „napad koji još uvek traje navodno opravdali Izraelci koji su tvrdili da je u crkvi bio raketni bacač. Izraelski vojnici su navodno ušli u župni kompleks i nalaze se na samom župnom trgu odakle pucaju na civile koji su se sklonili u zgradi“, objasnio je Vatican News.

 

 

Prema Ministarstvu zdravlja Gaze, 18.800 Palestinaca je ubijeno, a više od 51.000 ranjeno u izraelskom genocidu u Gazi koji počinje 7. oktobra. Palestinske i međunarodne procene govore da su većina ubijenih i ranjenih žene i deca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike