Pojavili se novi detalji o taocima koje su Izraelci greškom ubili: Nosili su bele zastave, ali je vojnik odmah zapucao

16.12.2023

14:33

0

Čak i nakon što je jedan od njih progovorio na hebrejskom pucnjava je nastavljena

Pojavili se novi detalji o taocima koje su Izraelci greškom ubili: Nosili su bele zastave, ali je vojnik odmah zapucao
Copyright AP Photo/Ohad Zwigenberg

Novi detalji o tri izraelska taoca koje su izraelske snage greškom ubile u Gazi pojavili su se nedugo pošto su porodice otetih izašle na ulice Izraela kako bi zahtevale prekid borbi.

Oni su, kako se navodi, držali belu zastavu, prema prvobitnim nalazima istrage incidenta, rekao je vojni zvaničnik u subotu.

Do incidenta je došlo u oblasti intenzivne borbe u kojoj Hamasovi militanti deluju navodno u civilu i koriste taktiku obmane, rekao je zvaničnik.

Jedan vojnik je video taoce kako izlaze na samo nekoliko metara od izraelskih snaga u oblasti Šejaje, rekao je zvaničnik.

- Svi su bili bez košulja i imali štap sa belom krpom. Vojnik se osetio ugroženim i otvorio je vatru. Izjavio je da su teroristi i zapucao, dvojica su odmah ubijena - rekao je vojni zvaničnik.

 

 

Treći talac je ranjen i povukao se u obližnju zgradu gde je pozvao pomoć na hebrejskom, rekao je zvaničnik.

- Komandant bataljona odmah je izdao naređenje o prekidu vatre, ali opet se javlja rafal prema trećoj figuri i on takođe gine. Ovo je bilo protiv naših pravila angažovanja - dodao je zvaničnik.

Vojska je u petak identifikovala tri taoca kao Jotama Haima i Alona Šamriza, otete iz kibuca Kfar Aza, i Samera Talalku, otetog iz obližnjeg kibuca Nir Am, koje je Hamas kidnapovao 7. oktobra.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike