Avion se srušio na dalekovod, pa se zapalio: Stradali muškarac i dete (VIDEO)

12.12.2023

10:05

0

Autor: N.P.

Policija radi na identifikaciji putnika u avionu

Avion se srušio na dalekovod, pa se zapalio: Stradali muškarac i dete (VIDEO)
Mali avion se srušio na dalekovod u Australiji - Copyright Youtube/9 News Australia

Najmanje dve osobe su poginule na severu Novog Južnog Velsa u Australiji kada se avion srušio na dalekovode i potom zapalio.

Stradali su muškarac star oko 30 godina i dete mlađe od 10 godina, a nesreća se dogodila oko 25 kilometara zapadno od grada Graftona.

- Policija radi na identifikaciji putnika u avionu. Letelica je prekinula dalekovod, a onda se srušila na obalu reke Klarens. Nažalost, avion se zapalio nakon udara - rekao je inspektor Aron van Šajk.

Veruje se da je letelica sinoć napustila Gold Koust, zaustavila se tokom noći na nepoznatoj lokaciji, da bi jutros nastavila svoj put. 

Medicinska sestra Keri Mank je bila među prvima koja je došla na mesto nesreće nakon što je čula pad aviona iz obližnjeg kampa u kojem je bila sa suprugom. Požurila je kako bi pružila pomoć.

- Čula sam glasan zvuk, otišli smo da vidimo o čemu se radi i shvatili da su blizu kampa dim i plamen. Kad sam stigla tamo bilo je jasno da ne mogu ništa da uradim sem da pozovem pomoć i uverim se da su svi ostali bezbedni - rekla je za "Abc.net.au".

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike