Netanjahu: Predaja terorista predstavlja početak kraja Hamasa!

10.12.2023

19:34

0

Savetnik za nacionalnu bezbednost Izraela Cahi Hanegbi ranije je kazao da Izrael "nema drugu opciju nego da eliminiše" Hamas

Netanjahu: Predaja terorista predstavlja početak kraja Hamasa!
Benjamin Netanjahu - Copyright Abir Sultan/Pool Photo via AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da se u proteklih nekoliko dana "desetine Hamasovih terorista" predalo izraelskim snagama, što, kako je ocenio, predstavlja "početak kraja Hamasa".

- Proteklih dana desetine Hamasovih terorista predalo se našim snagama. Položili su oružje i predali se našim hrabrim borcima - rekao je Netanjahu u video obraćanju, a prenosi Tajms of Izrael.

On je naveo da to što su se Hamasovi borci predali izraelskim snagama pokazuje neuspeh Hamasa i njegove borbe protiv Izraela.

Abir Sultan/Pool Photo via AP
 

- Biće potrebno još vremena, rat je i dalje u punoj snazi, ali ovo je početak kraja Hamasa. Kažem teroristima Hamasa: Gotovo je. Nemojte da ginete za (lidera Hamasa Jahju) Sinvara. Predajte se - sada - rekao je Netanjahu.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Izraela Cahi Hanegbi ranije je kazao da Izrael "nema drugu opciju nego da eliminiše" Hamas i ubije lidera te organizacije Jahju Sinvara.

On je odbacio pisanje medija da je administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena zatražila od Izraela da do kraja godine okonča vojne operacije u Pojasu Gaze.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike