Vladimir Prebiračević: Bajke o uspešnoj ukrajinskoj kontraofanzivi postale prošlost

07.12.2023

18:53

0

Ukrajinska kontraofanziva je zaglavila taman tamo gde je ruska vojska i želela i gde su Ukrajinci izgubili preko 125000 vojnika kao i ogromne resurse

Vladimir Prebiračević: Bajke o uspešnoj ukrajinskoj kontraofanzivi postale prošlost
Rat u Ukrajini - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Imam utisak da se samo još kod ponekog NATO lobiste u našoj lepoj Srbiji provuče rečenica o kojoj isti ne razmišljaju dok je izgovaraju a to je o „uspešnosti ukrajinske kontraofanzive“ kao i da „ruska vojska ne može da porazi ukrajinsku vojsku pa je samim tim nesposobna“, piše u svom autorskom tekstu, direktor Srpsko-ruskog centra “Majak”, Vladimir Prebiračević. 

Ovi lobisti su veoma prepoznatljivi i u narodu već provaljeni šta rade i kakva im je uloga u društvu. Njihova velika medijska zastupljenost u našoj zemlji nije donela željene rezultate NATO mentorima i često u samim tim medijima ispadaju smešni i više liče na stendap komičare a skoro nikako na bajne stručnjake za koje se prodaju.

Ukrajinska kontraofanziva je zaglavila taman tamo gde je ruska vojska i želela i gde su Ukrajinci izgubili preko 125000 vojnika kao i ogromne resurse nesebično a surovo naplaćeno kao nazovi dobijeno sa zapada.

Ništa nije pomoglo da bi se kontraofanziva privela kraju onako kako su NATO planeri zamislili. Polako su mnogi zapadni novinari i analitičari otkrili ono što svi mi, iz još uvek slobodnog sveta, znamo a to je da ruska vojska lagano ali sigurno lomi ukrajinsku vojsku i predano i pažljivo sprovodi demilitarizaciju koja je od predsednika Vladimira Putina i postavljena kao jedan od glavnih ciljeva. Na početku Specijalne vojne operacije su se na zapadu smejali ovim ciljevima koji su proklamovani ali im danas nije do smeha i postaju svesni šta im donosi njihova avantura zvana napad na Rusiju.

Dok Amerikanci zadovoljno trljaju ruke zbog ogromne zarade na nafti i gasu koje su prodali Evropi kao i oružju koje isporučuju sa svojih stokova sve vreme, Rusi mogu biti zadovoljni što su uspešno prevazišli i sankcije i ostalu problematiku izazvanu otvorenim neprijateljstvima evropskih zemalja kao i SAD-a i što su sopstvenu ekonomiju unapredili za sve one oblasti koje su decenijama prepuštali drugima.

Sve je bliži dan kada će se dogoditi ista scena kao iz Berlina 1945 godine i pucnja u bunkeru samo ovaj put u nekom kijevskom pandanu. Dok civili po Kijevu i ostalim gradovima dižu glas protiv sopstvene vlasti, predstavnici evropskih institucija govore i mantraju o uspešnosti ukrajinskog prilagođavanja demokratizaciji društva i kako će ekspresno biti primnjeni najmanje u Evropsku Uniju jer poštovanje evropskih standarda prosto se oseća na svakom koraku u Ukrajini ali i NATO organizaciju jer oni sami mogu da biraju kom delu sveta će da pripadaju.

Realnost je malo drugačija i za slobodni svet sve više svetla. Bajke o kontraofanzivi kao uspešnoj vojnoj operaciji više ne možete ni deci prodati na Kolektivnom zapadu i svima je jasno u kom pravcu ide ovaj sukob. Kijev će biti ruski kao što je nekada bio. Vratiće se tamo gde pripada sve zajedno sa Odesom, Nikolajevom, Harkovom i ostalim ruskim grdovima. Ostaje nam još malo do pobede a u bajke sve manje i deca veruju, još samo poneki NATO lobista koji nema ni mozga ni stida. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Majak.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike