Milioner koji želi da zaustavi starenje objavio novu sliku, ali svi govore samo jedno (FOTO)

30.11.2023

21:36

0

Autor: N.P.

Džonson prati strogi režim koji mu donosi mladoliki izgled

Milioner koji želi da zaustavi starenje objavio novu sliku, ali svi govore samo jedno (FOTO)
Brajan Džonson misli da će živeti večno - Copyright Youtube/Bryan Johnson

Tehnološki biznismen Brajan Džonson (46) je ubeđen da može da zaustavi starenje tako što se pridržava strogog režima tzv. "biohakovanja".

Pod tim se podrazumeva posebna dijeta, oko 50 do 60 tablera dnevno, pa čak i korišćenje krvi sopstvenog sina.

Milioner se na Iksu pohvalio uspesima "Projekta bejbi fejs", a uz selfi je napisao: "Izgubio sam dosta kilograma u prvoj godini i izgubio sam dosta volumena u licu. Projekat samo započeli pre 10 meseci. Kako nam ide?".

Međutim, kada su korisnici mreža bacili pogled na njegove starije slike, uglavnom su bili saglasni u jednom - ranije je mnogo bolje izgledao.

"Nema nijedne pozitivne promene, ni najmanje", "Izgleda kao da mu je lice nauljeno", "Iskreno, izgledao je bolje ranije", bili su samo neki od komentara.

Čak su i neki medicinski stručnjaci kazali da njegova želja da obrne proces starenja i izgleda mlađe samo čini da deluje bolesno.

Doktor Nil Barzilaj, direktor Instituta za izučavanje starenja pri Medicinskom fakultetu Albert Ajnštajn u Njujorku, bio je među zdravstvenim stručnjacima koji su ga upoznali u maju na jednom događaju. Navodno, zabrinuo ih je njegov izgled.

- Činio se bolesnim, bio je bled. Ne znam šta je uradio sa licem. Svi ovi doktori... složili smo se da ne izgleda baš najbolje - rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zero (@bryanjohnson_)

Inače, Džonsonov cilj je da živi do 120. godine.

- Smrt nije opcija, upisana je u naše gene. Nema nikakvih dokaza da je moguće izbeći smrt. Ne postoji tehnologija koja bi čak dala i najmanju naznaku da idemo u tom smeru - rekao je doktor Pinčas Koen, rektor Škole gerontologije Leonard Dejvis na Univerzitetu Južne Kalifornije.

Poznati "biohaker", kako ga mnogi nazivaju, godišnje troši nekoliko miliona dolara kako bi angažovao tim visokospecilajizovanih lekara koji mu pomažu u održavanju mladolikog tela uz pomoć transfuzije krvne plazme, za koju smatra da zaustavlja starenje i podstiče regeneraciju tkiva u organizmu. Ovaj tim od 30 lekara predvođen je 29-godišnjim specijalistom regenerativne medicine, Oliverom Zolmanom, sa Univerziteta u Kembridžu.

Youtube/Chicago Founders TV
Ovako je Brajan Džonson izgledao 2018. godine

Međutim, kako bi dobio "eliksir mladost", u ceo proces je uključio sina i oca, nakon što je u prošlosti za isti proces, birao anonimne, zdrave donore koji su prolazili rigorozan proces selekcije i bili podvrgnuti raznim pregledima.

Sa sinom Talmadžom (17) i ocem Ričardom (70), Brajan je odlučio da se podvrgne transplantaciji krvne plazme, u kome bi mu naslednik donirao krvnu plazmu, pa bi on ponovio proces donirajući plazmu svom ocu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zero (@bryanjohnson_)

Brajan je u prethodne dve godine, koliko primenjuje ovu terapiju, uspeo da svoju biološku starost smanji za više od pet godina: navodno, sada on ima srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka, a kapacitet pluća i kondiciju 18-godišnjaka. 

Na komentar jednog tviteraša koji je napisao koliko je "začuđujuće da ne možeš sebe da vidiš na način na koji te drugi ljudi vide", odgovorio je: "Više me zanima šta će 25. vek misliti o meni".

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike