"Izgleda da je ovo moje prvo ubistvo": Britanija u šoku nakon što je tinejdžer autom pokosio svoju hraniteljicu!

30.11.2023

13:20

0

Svi koji su poznavali delinkventa i njegovu porodicu nisu bili iznenađeni ishodom

"Izgleda da je ovo moje prvo ubistvo": Britanija u šoku nakon što je tinejdžer autom pokosio svoju hraniteljicu!
Copyright Profimedia

Dvanaestogodišnji dečak je u zatvoru zbog ubistva hraniteljice Marsije Grant (60), koju je usmrtio automobilom. Ušao je u auto sa fantomkom na glavi i nožem u ruci, ignorisao je pretnje njenog supruga Delroja i prebacio vozilo u rikverc. Na putu je bila šezdesetogodišnja žena koja je doživela užasnu smrt, prenosi "Dejli mejl".

- Izgleda da je ovo moje prvo ubistvo - rekao je dečak posle hapšenja.

Dečak, koji je u međuvremenu proslavio svoj trinaesti rođendan, prvobitno je optužen za ubistvo, a zatim je optužba preinačena u lakši prekršaj - izazivanje smrti opasnom vožnjom.

- Razočarani smo u Državno tužilaštvo, koje nije privelo pravdi slučaj naše majke - rekla je porodica Grant nakon što je tinejdžer osuđen na dve godine maloletničkog pritvora.

On će zbog vremena koje je već proveo u pritvoru izaći za manje od pet meseci.

Marsijina deca, Šon (37) i Džema (39), rekli su da je njihov otac bio duboko traumatizovan smrću supruge sa kojom je bio u braku 39 godina.

Prema rečima osoblja doma, dečakov otac je ceo život bio u zatvoru, uglavnom zbog krađa i provala. Tukao je i dečakovu majku, koja nije znala ni da čita ni da piše. Nisu imali ni kontrolu nad sinom.

Jedva je išao u školu, a jednom je držao nož na vratu svoje biološke majke. Sudu je rečeno da je 12-godišnjak gangster od svoje devete godine i da uvek sa sobom nosi nož. Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se dečak sa podignutim srednjim prstom. Grantova, koja je bila hraniteljica, uzela ga je pod svoj krov bez oklevanja.

Profimedia
 

 

Svi koji su poznavali delinkventa i njegovu porodicu nisu bili iznenađeni ishodom.

- Dečak je nekoliko puta pokušao da mi upadne u kuću, bio je van kontrole. Izašao bi kroz prozor svoje sobe i bacio smeće u moju baštu. Dobio sam pismo od saveta da moram da ga počistim ili da se suočim sa kaznom od 1.000 funti. Pokušao sam da objasnim da moje komšije prave nered i na kraju sam dobio kaznu od 500 funti - rekao je jedan od komšija.

Komšije kažu da je dečak krao i koristio majčinu karticu za kupovinu odeće i naručivanje patika. Upoređivali su ga sa ocem koji bi noću krao odeću koja je donirana u dobrotvorne svrhe, a zatim je prodavao. Porodica je izbačena iz kuće, što je obradovalo sve komšije.

- Videli smo kada su spakovali stvari i pomislili - hvala Bogu. Nisu imali drugare, a dečak je bio pretnja jer zbog ponašanja nije išao u školu - ispričale su komšije.

Dečakova majka je bila ludo zaljubljena u njegovog oca, iako je bio nasilan prema njoj. Rodbina je potvrdila da je i sama postala nasilna, zbog čega su joj deca oduzeta i smeštena u hraniteljske porodice.

U izjavi policiji, dečak je rekao da je ukrao auto da bi posetio svoju biološku majku. Dok je Maršin muž pokušavao da zaustavi dečaka, on je automobil okrenuo unazad i pregazio hraniteljicu, koja je zadobila smrtonosne povrede grudnog koša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike