Borba za klikove se završava tragedijom: Student preminuo nakon pet noći strimovanja video igara!

30.11.2023

10:22

0

Striming i igranje video-igara su postali ogromna industrija tokom poslednjih 20 godina, do te mere da se od toga može živeti

Borba za klikove se završava tragedijom: Student preminuo nakon pet noći strimovanja video igara!
Copyright Pixabay

U Kini se odigrala bizarna tragedija kada je student, koga je otac imenovao kao Lija, preminuo od iscrpljenosti nakon što je pet noći zaredom uživo strimovao video-igre.

Striming i igranje video-igara su postali ogromna industrija tokom poslednjih 20 godina, do te mere da se od toga može živeti.

U Kini, striming i igranje igara mogu biti veoma unosan posao. Međutim, put do uspeha često može biti naporan, zbog čega mnogi strimeri biraju da to bude samo njihov hobi, a ne karijera.

Kompanija Henan Qinyi Culture and Media Co zatražila je od Li-a da u periodu od 26 dana strimuje ukupno 240 sati i postavi 15 kratkih video-snimaka. Nažalost, nakon preuzimanja ovog zahtevnog zadatka, student je pronađen bez svesti od strane cimera i kasnije proglašen mrtvim.

Sumnja se da je umro od iscrpljenosti nakon pet noći uživo strimovanja, navode kiniskei medijiu u svojim izveštajima.

Lijev otac tvrdi da mu je sin rekao da ga je medijska kompanija ubedila da pređe sa dnevne na noćnu smenu kako bi zaradio više novca. To je značilo da je strimovao od 21h do 6h ujutru, pet noći zaredom pre smrti.

Kompanija je negirala da su ga nagovorili da promeni smene, ali su priznali da neki strimeri teško postižu ravnotežu između zarađivanja dovoljno novca i prekomernog rada.

Ako uzmemo u obrzir da u periodu od 26 dana ima 624 sata, a ako je Li bio obavezan da strimuje 240 sati, to znači da bi morao da strimuje 38,4% vremena, u koje nije uključeno vreme potrebno za spavanje, druženje ili završavanje školskih obaveza.

Pixabay
 

Medijska kompanija je saopštila da samo pruža lokaciju za strimovanje uživo, uzimajući proviziju od napojnica koje strimeri zarade, a ne određuje njihovo radno vreme.

Prema izveštaju Metro-a, portparol kompanije je rekao da Li nije bio 'formalni zaposleni' u kompaniji i da je preminuo u svom iznajmljenom stanu van radnog vremena.

Kao vid kompenzacije, medijska kompanija je navodno ponudila porodici Li 550 funti (oko 697 dolara), ali nije poznato da li će otac Li preduzeti pravne korake protiv medijske kompanije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike