Vozač pre nesreće snimljen dok je udisao anestetik: Rođaka (15) umrla u saobraćajci, on prošao sa lakšim povredama (VIDEO)

31.10.2023

16:49

0

U ponedeljak je osuđen na sedam i po godina zatvora

Vozač pre nesreće snimljen dok je udisao anestetik: Rođaka (15) umrla u saobraćajci, on prošao sa lakšim povredama (VIDEO)
Copyright Printscreen Dailymotion/Lancashire Post

Vozač koji je u saobraćajnoj nesreći usmrtio rođaku koja se vozila sa njim snimljen je dok je udisao gas za smejanje nekoliko trenutaka pre nesreće.

Britanac Kameron Hjuz (23) snimljen je kako udiše azot-suboksid iz balona i gleda u svoj telefon tokom vožnje 7. jula.

Azot-oksid je takođe poznat kao gas za smeh ili hipi-krek, a od sledeće nedelje će u Britaniji biti klasifikovan kao lek klase C. U medicini se ovaj gas primenjuje kao anestetik.

Hjuz, koji je radio kao kurir, vodio je svoju 15-godišnju rođaku Boni Barou iz Mančestera u Grejt Harvud na porodičnu večeru.

Međutim, tokom vožnje njegovo vozilo, mercedes sprinter, imalo je nekoliko „bliskih susreta“ pre nego što nije uspeo da skrene levo na klizavom putu i kombi je upao u jarugu.

 

 

Hjuz je ispao iz vozila i zadobio je samo lakše povrede, ali je Boni teško povređena i preminula je u bolnici sledećeg dana.

On se u ponedeljak pojavio na sudu u Prestonu gde je osuđen na sedam i po godina zatvora nakon što je ranije priznao krivicu za izazivanje smrti opasnom vožnjom.

Takođe mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom na osam godina i devet meseci.

- Kameron je tog dana imao jedan posao – da nam Boni bezbedno vrati kući. Ali on je doneo opasne odluke koje su dovele do njene smrti i koštale nas šanse da je gledamo kako se u potpunosti razvija u prelepu mladu ženu. Boni – tako sam ponosna što sam tvoja mama. Ljubav i smeh koje si unela u naše živote nikada se ne mogu zameniti - rekla je Bonina majka za britanske medije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike