Ovako su oslobođeni taoci i zatvorenici: Slavilo se na Zapadnoj obali, devojčica za koju se mislilo da je mrtva vraćena ocu (VIDEO)

26.11.2023

09:51

0

Autor: N.P.

Olsobođeni taoci i zatvorenici su se ponovo sreli sa svojim porodicama

Ovako su oslobođeni taoci i zatvorenici: Slavilo se na Zapadnoj obali, devojčica za koju se mislilo da je mrtva vraćena ocu (VIDEO)
Devojčica Emili se konačno vratila ocu nakon što je uzeta za taoca - Copyright The Israeli Army via AP

Otkad je počelo četvorodnevno primirje u Gazi u petak, ukupno je oslobođeno 26 Izraelaca, 14 državljana Tajlanda i jedan Filipinac, kao i 78 Palestinaca.

Hamas je u petak oslobodio 13 izraelskih žena i dece, a Izrael je pustio na slobodu 39 Palestinki i tinejdžera, među kojima je bilo i maloletnika.

Hamas je u nedelju oslobodio šest žena i sedmoro dece, Izrael 39 Palestinaca - šest žena i 33 maloletnika

Palestinski Hamas je saopštio da će biti oslobođeno još 50 žena i dece u zamenu za 150 palestinskih žena i dece koji su zatočeni u izraelskim zatvorima.

Kada je 39 Palestinaca pušteno na slobodu, narod se okupio na Zapadnoj obali da ih pozdravi, a viđene su i zastave Hamasa.

Palestinski militanti objavili su propagandne snimke oslobađanja talaca koji su potom predati Crvenom krstu. Taoci su izgledali zdravo, a u nekoliko kadrova su se pojedinci pozdravili sa hamasovcima ili su im mahnuli.

Sa druge strane, kamere su takođe zabeležile dolazaka talaca u Izrael i njihovo ponovno ujedinjenje sa članovima porodice.

Posebno se izdvojio slučaj devojčice Emili Hend koja je u zatočeništvu napunila 9 godina. Njen otac je prvobitno dobio informaciju da mu je ćerka stradala, pa je tada izjavio da je "bolje što je ubijena nego da ju je Hamas uzeo za taoca".

Potom je porodica saznala da je živa, ali da se nalazi među taocima u Gazi.

Devetogodišnja devojčica je ćerka irske doseljenice u Izrael koja je umrla od raka dok je Emili imala dve godine.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike