Talibani sada patroliraju i na rolerima! (VIDEO)

22.11.2023

20:35

0

Autor: N.P.

Vijorile su se i talibanske zastave

Talibani sada patroliraju i na rolerima! (VIDEO)
Talibani opremljeni i rolerima - Copyright Youtube/yadullah marvi

Avganistanski talibani su rešili da se oprobaju i na rolerima.

Na jednom snimku se može videti kako pripadnici bezbednosnih snaga jure ulicama prestonice Kabula, noseći kalašnjikove, dok su ih pratila vojna vozila. Vijorile su se i talibanske zastave.

Pojedine inserte je na Tviter postavio Jadulah Marvi koji se predstavlja kao "parkur atletičar" iz Avganistana. Sudeći prema opisu njegove stranice na Jutjubu, pokrenuo ju je u julu ove godine, a do sada je postavio nekoliko snimaka mladića koji izvode parkur.

Ovo je prvi snimak sa opisom na engleskom jeziku, pa se pretpostavlja da je namenjen upravo zapadnoj publici.

Portparol policije Kabula je rekao da snimak nije lažan i da su prikazani službenici Ministarstva unutrašnjih poslova iz različitih sektora.

Podsetimo, talibani su pre dve godine ponovo došli na vlast nakon povlačenja američkih trupa i njihovih saveznika. Uspostavili su vladavinu zasnovanu na njihovom strogom tumačenju islama čime su mnoge aktivnosti zabranjene, od slušanja zapadne muzike, pa čak i šetnje u parkovima. Žene je zabranjeno školovanje, a moraju i da budu pokrivene od glave do pete.

Stoga, čudi da su želeli da se oprobaju na rolerima, mada su više puta snimljeni i kako se zabavljaju na pedalinama na jednom jezeru.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike