Talibani ponovo u akciji: Sada voze pedaline, ali se od pušaka i raketnih lansera ne odvajaju (VIDEO)

21.09.2021

13:50 >> 14:12

0

Militanti na izletu

Talibani ponovo u akciji: Sada voze pedaline, ali se od pušaka i raketnih lansera ne odvajaju (VIDEO)
Copyright Twitter/The Sun

Otkad su ponovo došli na vlast u Avganistanu, talibani ne prestaju da šokiraju snimcima koji su u potpunoj suprotnosti od uobičajene slike koje imamo o njima.

Prvo su svet iznenadili provodom u zabavnom parku, pa smo imali prilike da vidimo kako se verski fanatici voze na vrteškama i u autićima na sudaranje, skaču na trambulini ili idu u teretanu.

Pročitajte još

Koliko su im mnoge stvari nepoznate pokazao je i snimak iz vile generala Abdula Rašida Dostuma, koju su talibani zaposeli. Tamo sada živi oko 150 boraca, a pred kamerama Njujork tajmsa su predstavili unutrašnjost velelepne vile, a jedan od talibana je istakao da pojedine stvari nikada nije video, poput saune, pa čak i određenih čaša koje su mu bile čudne.

Njihovim aktivnostima nije kraj, pa su se tako pojavili i snimci koji prikazuju kako se talibani voze pedalinama u Nacionalnom parku Band-e Amir.

U tom parku se nalazi šest plavih jezera koje se nalaze nadomak planine Hindukuš.

Kao što se može videti, iako se čini da su uživali u prirodi, od nošenja oružja nikada ne odustaju, pa tako i na pedalinama imaju puške i raketne lansere.

Inače, talibani u Avganistanu su proširili svoju privremenu vladu imenovanjem još ministara i zamenika, ali ponovo na funkciju nije postavljena nijedna žena.

Portparol talibanske vlade Zabihulah Mudžahid najavio je mogućnost da kasnije u vladu uđu i žene, ali nije naveo nikakve detalje o tome.

On je saopštio i da talibani pripremaju pravila koja će omogućiti tinejdžerkama i ženama da se vrate u škole i na posao u skladu sa islamskim zakonom, ali nije rekao kada bi se to moglo dogoditi.

Pročitajte još

U svojoj prethodnoj vladavini Avganistanom krajem devedesetih, talibani, koji se pridržavaju strogog tumačenja islama, zabranili su devojkama i ženama da idu u škole, na posao i da učestvuju u javnom životu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike