Lagao da mu je majka umrla kako ne bi išao na posao: Šef "provalio" prevaru i prijavio policiji - zaposlenog sad čeka paprena kazna!

15.11.2023

13:04

0

Tvrdi da mu psihički nije bilo dobro i da se plašio da će izgubiti novi posao ako kaže istinu

Lagao da mu je majka umrla kako ne bi išao na posao: Šef "provalio" prevaru i prijavio policiji - zaposlenog sad čeka paprena kazna!
Ilustracija - Copyright Freepik

Menadžer jedne firme u Cirihu kažnjen je zato što je svom poslodavcu opravdao odsustvo sa posla majčinom smrću. Problem je nastao kada je šef saznao da majka tog menadžera nije preminula, pa ga je prijavio policiji!

Zaposleni tvrdi da mu psihički nije bilo dobro i da se plašio da će izgubiti novi posao ako kaže istinu, pa je lagao šefa. Međutim, njegova laž ga je skupo koštala jer je sud u Cirihu nedavno odlučio da menadžer mora da plati firmi 2.700 franaka (2.800 evra), što je ekvivalent 30 dnevnica od 90 franaka (93 evra).

Pored toga, mora da plati kaznu od 500 franaka (520 evra) i 1.000 franaka (1.034 evra) za sudski postupak. Takođe, falsifikovanje smrtovnice koštalo ga je 1.500 franaka (1.550 evra), a verovatno će i da dobije otkaz.

Šef tražio umrlicu na uvid

Kako je rečeno na sudu, menadžerova laž počela je pre godinu dana. Menadžer nije dugo bio na svom novom poslu, ali je tvrdio da mu je psihičko zdravlje bilo loše i da se nije osećao sposobnim za obavljanje posla. Zbog straha od gubitka posla, nije rekao istinu svom šefu.

Umesto da kaže istinu, nastavio je da izmišlja laži koje su postajale sve veće i veće. Tvrdio je da ne može da dođe na posao jer mu je majka preminula. Međutim, šef mu nije poverovao, bio je sumnjičav i tražio je od zaposlenog da mu pokaže smrtovnicu.

Umesto da iskoristi priliku i kaže istinu zašto nije mogao da dođe na posao, menadžer je nastavio da laže.

Falsifikovao je dokument. Uzeo je očevu smrtovnicu, uredio je na računaru, zamenio očevo ime majčinim i napravio potvrdu. Fotografisao je i poslao e-mailom svom šefu. Međutim, šef je ostao sumnjičav i kontaktirao je Odeljenje za registraciju stanovnika Cirih.

Kada je upitao da li je žena zaista umrla, rečeno mu je da je živa. Zahvaljujući šefu, Odeljenje je saznalo za falsifikovane dokumente. Menadžer je zapao u prave probleme, a slučaj je završio na sudu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike