Žena umrla zbog popularnog leka za mršavljenje! Želela je da stane u haljinu za ćerkino venčanje, ali samo se srušila

10.11.2023

00:44

0

Triš Vebster (56) prepisan je lek da joj pomogne da obuče haljinu iz snova za venčanje svoje ćerke

Žena umrla zbog popularnog leka za mršavljenje! Želela je da stane u haljinu za ćerkino venčanje, ali samo se srušila
Triš Vebster (56) preminula od Ozempika - Copyright Printscreen/Iks/60 Minutes

Žena iz Australije koja je uzela popularni lek za mršavljenje Ozempic da bi smršala nekoliko kilograma uoči venčanja svoje ćerke umrla je od gastrointestinalne bolesti, piše Njujork Post.

Triš Vebster (56) prepisan je lek da joj pomogne da obuče haljinu iz snova za venčanje svoje ćerke. Ozempic je odobrila Američka uprava za hranu i lekove za osobe sa dijabetesom tipa 2, a odnedavno se koristi širom sveta kao lek za mršavljenje.

Lek deluje tako što oponaša prirodni hormon GLP-1, koji usporava prolazak hrane kroz stomak i creva, tako da se ljudi duže osećaju sitima. Problemi nastaju kada lek previše usporava stomak ili blokira creva. Vebster ga je uzimala zajedno sa injekcijom Sakenda na recept i za pet meseci izgubila oko 15 kilograma.

"Smeđa tečnost je izlazila iz njenih usta"

Lekovi su joj pomogli da smrša, ali zbog njih se i razbolela. U januaru, samo nekoliko meseci pre venčanja njene ćerke, Trišin muž ju je pronašao u nesvesti, a smeđa tečnost joj je curila iz usta.

 

 

- Shvatio sam da ne diše i počeo sa reanimacijom. Smeđa tečnost je izlazila iz njenih usta i okrenuo sam je na bok jer nije mogla da diše - rekao je Roj Vebster prošle nedelje. Triš je umrla te noći, a kao uzrok smrti navodi se akutna gastrointestinalna bolest.- Da sam znao da to može da se desi, ona ne bi uzimala te lekove. Nikad nisam pomislio da od toga može da se umre. Nije trebalo da umre. Ovo nije toga vredno, jednostavno nije - rekao je njen suprug.

Kompanije koji proizvode lek suočile su se sa tužbama u SAD zbog tvrdnji da njihovi popularni lekovi za mršavljenje mogu izazvati ozbiljne gastrointestinalne probleme kao što je paraliza stomaka, što može dovesti do smrti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike