Žena koja je pečurkama otrovala tazbinu pokušala da ubije muža četiri puta: Otkriveni novi detalji bizarnog slučaja

03.11.2023

14:19

0

Protiv nje je podignuto osam optužnica

Žena koja je pečurkama otrovala tazbinu pokušala da ubije muža četiri puta: Otkriveni novi detalji bizarnog slučaja
Copyright Printscreen Youtube/ABC News (Australia)

Australijanka Erin Paterson (49) optužena za ubistvo tri osobe u slučaju trovanja pečurkama takođe je optužena da je u četiri navrata pokušala da ubije svog bivšeg partnera, navodi se u sudskim dokumentima.

Tako je u petak protiv nje podignuto osam optužnica - tri za ubistvo i pet za pokušaj ubistva.

Optužbe za ubistvo odnose se na porodični ručak koji je priredila u julu u svom domu u gradu Leongata u Viktoriji.

Gospođa Paterson nakratko se pojavila u petak na sudu tvrdeći i dalje da je nevina. Njen predmet je odložen do 3. maja kako bi tužioci imali vremena da analiziraju kompjutersku opremu zaplenjenu iz njene kuće tokom policijskog pretresa, a ona nije podnela zahtev za kauciju.

Kamere okupljenih novinara nisu mogle da snime Patersonovu, koja je preko noći premeštena iz policijske ćelije u zgradu suda preko spojnog tunela.

U sudskim dokumentima koji su u petak objavljeni u lokalnim medijima, policija navodi da je Paterson pokušala da ubije svog bivšeg muža Sajmona Patersona čak tri puta između novembra 2021. i septembra 2022.

Erin Paterson je rekla da je napravila jelo koristeći mešavinu pečuraka kupljenih u supermarketu i sušenih pečuraka kupljenih u azijskoj prodavnici nekoliko meseci ranije.

Svo četvoro njenih gostiju kasnije je prebačeno u bolnicu, kaže policija.

Za nekoliko dana umrli su Patersonovi, oboje stari 70 godina, i Heder Vilkinson (66). Ijan Vilkinson (68) je prebačen u bolnicu u kritičnom stanju, ali se kasnije oporavio.

Profimedia
 

Policija kaže da veruje da su njih četvoro pojeli pečurke, koje su vrlo smrtonosne ako se progutaju, a Patersonova je imenovana kao osumnjičena nakon što su ona i njenih dvoje dece bili nepovređeni nakon ručka.

Međutim, ona tvrdi da nikada nije nameravala da otruje svoje goste i da je i sama odvedena u bolnicu posle jela, gde je dobila lekove za zaštitu od oštećenja jetre.

- Sada sam skrhana kad pomislim da su ove pečurke možda doprinele bolesti koja je ubila moje najmiliji - napisala je ona u izjavi u avgustu.

Policija je naglasila složenost slučaja, opisujući ga kao tragediju čije bi razrešenje moglo trajati "godinama koje dolaze".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike