Dečak se misteriozno razbolevao i nije mu bilo leka: Onda su pregledali kamere u bolnici i saznali groznu istinu

29.07.2023

22:27

0

Njegova samohrana majka je delila njegovu priču na društvenim mrežama i blogu, tragajući za odgovorima i lekom za misteriozno stanje svog sina

Dečak se misteriozno razbolevao i nije mu bilo leka: Onda su pregledali kamere u bolnici i saznali groznu istinu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Uznemirujući događaji su izašli na videlo nakon smrti dečaka po imenu Geret Spirs, koji je patio od tajanstvenih bolesti tokom celog svog života. Nakon dugogodišnje borbe sa nepoznatim stanjem, njegova majka Lejsi Spirs uhapšena je pod sumnjom da ga je otrovala.

Geret je rođen sa neobjašnjivim zdravstvenim problemima koji su mu doneli stalne bolesti.

Bez obzira na napore lekara da mu postave dijagnozu, nijedan od pregleda nije otkrio uzrok njegovih simptoma.

Lejsi Spirs, njegova samohrana majka, nesebično je delila njegovu priču na društvenim mrežama i blogu, tragajući za odgovorima i lekom za misteriozno stanje svog sina.

Godine 2014, Geret je primljen u bolnicu, gde su lekari ponovo bili nemoćni pred njegovom enigmatičnom bolešću. Međutim, nakon nekog vremena, njegovo se stanje privremeno poboljšalo, što je pružilo nadu da će se Geret konačno izboriti sa svojim problemima.

 

 

Nažalost, nada je bila kratkog veka. Samo nekoliko sati nakon što je planirano otpuštanje iz bolnice, Geretovo stanje naglo se pogoršalo, a dečak je iznenada preminuo.

Ovo je duboko potreslo osoblje bolnice, koje nije znalo kako da objasni neočekivani preokret u Geretovom stanju. Kako bi razjasnili okolnosti smrti, lekari su sproveli detaljne analize i testove krvi. Rezultati su bili šokantni - dečakov organizam sadržao je smrtonosne količine natrijuma, što je ukazivalo na trovanje ovim elementom.

Nakon detaljnijeg istraživanja, bezbednosne kamere bolnice otkrile su jezivu istinu. Geretovu majku Lejsi snimile su kako ga je namerno otrovala solju.

Lejsi Spirs je ubrzo uhapšena zbog optužbi za ubistvo sopstvenog sina. Nakon sprovedene istrage, postavljena je dijagnoza koja je dodatno uznemirila javnost - patila je od Minhauzenovog sindroma.

Šta je Minhauzenov sindrom?

Minhauzenov sindrom, retka i teška psihološka bolest, podrazumeva ponavljanje lažnih fizičkih simptoma bez realnog uzroka, a motivacija je preuzimanje uloge pacijenta kako bi privukli pažnju. Osobe koje pate od ovog poremećaja često simuliraju bolesti, imitirajući mnoge fizičke simptome kako bi privukli pažnju medicinskog osoblja i drugih ljudi.

Lejsi Spirs je, nažalost, postala još jedan tragičan primer osobe koja pati od Minhauzenovog sindroma. Njen sin Geret postao je nevina žrtva ove složene psihološke bolesti.

Ova tužna priča služi kao podsetnik da mentalno zdravlje igra ključnu ulogu u našim životima, kako za nas same, tako i za one oko nas. Nadamo se da će ova vest podstaći društvo na veću pažnju prema mentalnom zdravlju, edukaciju o retkim psihološkim poremećajima i pružanje podrške onima koji se bore sa ovim izazovima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike