Julija Ždanova: "Zapad zaboravio svoje grehe u Jugoslaviji, sada krive Rusiju i to će morati da plate"

02.11.2023

00:57

0

Podsetila je na izjavu španskog ministra za socijalna prava koji je rekao da će "Evropa skupo, veoma skupo platiti ovo licemerje"

Julija Ždanova: "Zapad zaboravio svoje grehe u Jugoslaviji, sada krive Rusiju i to će morati da plate"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zapad je zaboravio na žrtve agresije SAD i NATO na Jugoslaviju i Libiju, ravnodušni su prema sudbini žena u Iraku i Avganistanu koje su postale žrtve seksualnog nasilja američkih i britanskih vojnika, istakla je članica ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Julija Ždanova.

S druge strane isti taj Zapad licemerno optužuje Rusiju za stradanje civila i navodne neselektivne napade na ukrajinske gradove, rekla je Ždanova govoreći današnjem na plenarnom sastanku Foruma OEBS-a.

Licemerje Zapada koji za pogibiju civila krivi rusku stranu prevazilazi svaku meru, za to će morati da plate veoma skupo, rekla je ona.

Ždanova se obratila direktno zapadnim kolegama "koje pokušavaju da dovedu u pitanje moralni karakter ruskog društva". Upitala ih je gde su im emocije i kritike kada Ukrajina garantira škole, obdaništa i bolnice u Donbasu ili kada se Pojas Gaze usled nemilosrdnog garantiranja sravnava sa zemljom, a hiljade žena i dece na Bliskom istoku gube život.

Podsetila je na izjavu španskog ministra za socijalna prava koji je rekao da će "Evropa skupo, veoma skupo platiti ovo licemerje".

"Licemerno je što propovedamo ljudska prava širom sveta, a onda, kada nastupi čas da ih branimo, kada moramo da živimo u skladu sa njima, ne radimo ništa", citirala Ždanova španskog ministra.

Ako se pod budućim svetskim poretkom kome se SAD i Ukrajina nadaju podrazumeva hegemonija Vašingtona i potpuno "slobodne ruke" zemalja NATO-a širom sveta, onda je to neprihvatljivo ne samo za Rusiju već za celo čovečanstvo, zaključila je predstavnica ruske delegacije.

Bonu svideo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike