Dvostruki aršini Izraela! "Drže lekciju" Ujedinjenim nacijama, uskraćuju vize, a njihov ambasador podržava genocid i zločinačku "Oluju"

26.10.2023

23:49

0

Zaboravili su Izraelci na izjave svojih zvaničnika...

Dvostruki aršini Izraela! "Drže lekciju" Ujedinjenim nacijama, uskraćuju vize, a njihov ambasador podržava genocid i zločinačku "Oluju"
Copyright Youtube prtscr

Ambasador Izraelau Ujedinjenim nacijama Gilad Erdan izjavio je da ta zemlja neće davati vize zvaničnicima UN posle izjave generalnog sekretara Antonija Gutereša o napadima Hamasa na Izrael.

Kako je rekao ambasador Izraela u Ujedinjenim Nacijama Gilad Erdan, ova država uskraćuje vize predstavnicima UN kako bi ih "naučili lekciju".

Gutereš je u svojoj izjavi istakao da "Ništa ne može opravdati namerno ubijanje, ranjavanje i kidnapovanje civila – ili lansiranje raketa na civilne ciljeve. Svi taoci moraju biti tretirani humano i pušteni odmah i bez uslova".

Ambasador Izraela u UN Gilad Erdan rekao je da Gutereš treba da podnese ostavku, nazvavši govor "šokantim", rekavši da "na masakr koji su počinili nacistički teroristi Hamasa posmatra na iskrivljen i nemoralan način".

Zaboravlja Erdan na izjave izraelskih zvaničnika, pre svih, Ilana Mora, ambasadora Izraela u Zagrebu.

On je u avgustu ove godine, tačnije 04.08. povodom etničkog čišćenja Srba iz Republike Srpske Krajine izjavio sledeće:

Printscreen
 

- Čestitam Hrvatskoj 24 godine od operacije "Oluja" kojom je vratila svoj suverenitet u Domovinskom ratu. Čestitam tim povodm Dan pobede i domovinske zahvalnosti - istakao je tada Mor.

Dakle, kada njihovi zvaničnici veličaju genocid i zločinačke operacije, onda je sve normalno, sve može, kada neko drugi izjavi nešto slično,ili u tom kontektsu, odmah se traže zabrane, ostavke, otkazi, sankcije.... Dvostruki aršini.

Ali to nije sve, u Izraelu je čak podignuta bista Stepincu, čoveku koji je podržavao zločinački ustaški režim. Dakle u sred Izraela bista kao poruka podrške zločinima ustaškog režima?

 

Međutim, možda i najveći dokaz veličanja i podržavanja etničkog čišćenja bio je onaj iz 2019. godine. Izrael je tada postao prva država koja je poslala svoju delegaciju na "proslavu Oluje".

Printscreen
 

Delegacija je došla na proslavu etničkog čišćenja? Izraelski avioni paradirali na proslavi? I onda oni, koji proslavljaju etničko čišćenje danas morališu i udaraju zabrane na osnovu izjava, licemerje bez premca.

U danima kada je izraelska vojska ubila više od 6.000 civila, od toga 2.000 dece koja nemaju nikakve veze sa bilo čim, a što podseća na ono  što su Hrvati radili Srbima u toku "Oluje", Izraelci imaju ovakve izjave i ovakve poteze koji ostaju bez osude međunarodne zajednice i bez ikakve griže savesti.

Izgleda da je tačna ona narodna, da se zlo međusobno podržava...

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike