"Hvala vam, hitna pomoći": Potresni snimak dva dečaka na nosilima u Gazi pokazao s kakvim traumama se suočavaju palestinska deca

26.10.2023

16:22

0

Prema poslednjim informacijama u opkoljenoj teritoriji do sada je stradalo više od 2.360 mališana

"Hvala vam, hitna pomoći": Potresni snimak dva dečaka na nosilima u Gazi pokazao s kakvim traumama se suočavaju palestinska deca
Copyright AP Photo/Abed Khaled

Izrael i Hamas ratuju već 20 dana, dok Pojas Gaze najviše ispašta, o čemu svedoči i broj stradalih, koji je premašio 7.000 ljudi.

Od početka sukoba, nakon upada Hamasa i ubistva 1.400 ljudi, Izrael je sprovodio brutalnu operaciju, bombardujući svakodnevno pojas Gaze, ne birajući mete, a tvrdeći da se bori protiv Hamasa.

Za to vreme u Pojasu Gaze stradalo je hiljade civila, među kojima je, prema poslednjim informacijama, više od 2.360 dece.

Koliko palestinska deca pate i koliko su istraumirana zbog svakodnevnog bombardovanja pokazuje i snimak koji je objavila novinska agencija WAFA na svom profilu na Fejsbuku.

U snimku se vide dva dečaka na nosilima koja su zagrljena u grču nakon granatiranja.

 

 

Dok jedan od njih plače i skoro se ne mrda, drugi neprestano viče "Hvala vam, hitna pomoći, hvala vam, hitna pomoći", navodi agencija u opisu objave.

Stravični prizori povređene i poginule dece danima kruže društvenim mrežama, ali bez obzira na to, Izrael ne odustaje od granatiranja koje je praćeno potpunom blokadom Pojasa Gaze.

Ispod ruševina zgrada srušenih izraelskim bombama zatrpano je najmanje 1.950 ljudi, dok je 25 odsto naseljenog dela Gaze srušeno u napadima, rekao je palestinski ministar javnih radova i stanovanja Mohamed Zijara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike