Umalo da se ponovi 2015. godina i tragedija u kojoj je poginulo 150 ljudi: U kokpitu vladala tišina, a tik pre udara čulo se ovo

23.10.2023

19:13

0

Kako su naveli iz policije, reč je o muškarcu po imenu Džozef David Emerson (44), a avion je leteo iz Evereta u Vašingtonu do San Franciska

Umalo da se ponovi 2015. godina i tragedija u kojoj je poginulo 150 ljudi: U kokpitu vladala tišina, a tik pre udara čulo se ovo
Copyright Printskrin / You Tube/BBC News Mundo

Pilot, koji nije bio na dužnosti, a koji je sedeo u kokpitu aviona "Alaska Airlains" iza kapetana i kopilota, tereti se za pokušaj ubistva 83 osobe nakon što je u nedelju tokom večeri navodno pokušao da obori putnički avion, a ovo je podsetilo na tragediju iz 2015. godine.

Kako su naveli iz policije, reč je o muškarcu po imenu Džozef David Emerson (44), a avion je leteo iz Evereta u Vašingtonu do San Franciska, a u letelici se nalazilo 80 putnika.

Naime, ovaj slučaj podsetio je na strašnu tragediju koja je potresla ceo svet, a koja se dogodila 2015. godine.

Strašna tragedija koja se dogodila te 2015. godine ostavila je čitav svet u šoku.

Francuski tužilac rekao je tada na konferenciji za novinare da je kopilot aviona Džermanvingsa koji se srušio u martu 2015. godine u francuskim Alpima, pri čemu je poginulo 150 ljudi, namerno srušio avion.

Državljanin Nemačke koji je sam kontrolisao avion Erbas A320 pošto je kapetan izašao iz pilotske kabine odbio je da ponovo otvori vrata i pritisnuo dugme koje je avion uvelo u kobni zaron, rekao je tužilac Marseja Bris Robin na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

- Nameravao je da uništi avion - rekao je on.

Direktor Germanvingsa Tomas Vinkelman rekao je da je "ovo zaista najgori događaj u istoriji kompanije".

Pilot je ostao zaključan van pilotske kabine

Jedan od dva pilota aviona Džermanvingsa ostao je bez pilotske kabine pre nego što se avion srušio, rekao je izvor blizak istrazi za AFP, preneo je Yahoo News.

 

Snimak iz kokpita otkriva da je jedno od sedišta pomereno unazad i da su se vrata kokpita otvarala i zatvarala. Zatim se čuje kucanje, rekao je izvor i dodao da se nakon toga nije čuo razgovor do trenutka udesa. Nekoliko trenutaka pre izlaska na planinu može se čuti i alarm koji ukazuje na blizinu tla, navodi izvor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike