Palestinci ponovo upozoreni da krenu ka jugu Gaze: Ko ostane na severu, biće posmatran kao saučesnik Hamasa

22.10.2023

10:44

0

Izrael je više puta bombardovao područja južno od Vadi Gaze, uprkos tome što je uputio Palestince da se tamo evakuišu

Palestinci ponovo upozoreni da krenu ka jugu Gaze: Ko ostane na severu, biće posmatran kao saučesnik Hamasa
Copyright AP Photo/Hatem Ali

Palestinci su izjavili da su dobili ponovo upozorenja od izraelske vojske da se presele sa severa Gaze na jug pojasa, uz dodatnu poruku da bi mogli biti identifikovani kao simpatizeri "terorističke organizacije" ako ostanu tu.

Poruka je poslata u subotu u lecima označenim nazivom i logotipom Izraelskih odbrambenih snaga, a takođe je poslata i putem audio-poruka preko mobilnih telefona širom Pojasa Gaze, javlja Rojters.

- Hitno upozorenje za stanovnike Gaze. Vaše prisustvo severno od Vadi Gaze dovodi vaš život u opasnost. Ko god odluči da ne napusti sever Gaze južno od Vadi Gaze može biti identifikovan kao saučesnik u terorističkoj organizaciji - navodi se u letku.

Izrael je ranije upozorio Palestince da se pomere na jug, mada im tada nije rečeno da bi se mogli smatrati simpatizerima "terorista" ako to ne urade.

Otkako je počeo sa uzvratnim udarima nakon napada Hamasa 7. oktobra, Izrael je više puta bombardovao područja južno od Vadi Gaze, uprkos tome što je uputio Palestince da se tamo evakuišu.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike