Izrael upozorava Hezbolah: Igrate veoma opasnu igru

22.10.2023

09:30

0

"Liban ništa neće dobiti od ovog rata", poručio je portparol IDF-a

Izrael upozorava Hezbolah: Igrate veoma opasnu igru
Borci Hezbolaha na vojnim vežbama - Copyright AP Photo/Hassan Ammar

Hezbolah "igra veoma opasnu igru" i mogao bi da uvuče Liban "u rat od kojeg neće dobiti ništa", izjavio je portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

- Da li je libanska država zaista spremna da ugrozi ono što je ostalo od libanskog prosperiteta i libanskog suvereniteta zarad terorista u Gazi - zapitao je na društvenoj mreži Iks portparol IDF potpukovnik Džonatan Konrikus.

Konrikus je rekao da Hezbolah napada izraelske položaje u blizini severne granice između Izraela i Libana i "eskalira situaciju".

IDF su registrovale slučajeve u kojima je Hezbolah "namerno dejstvovao u neposrednoj blizini položaja Ujedinjenih nacija (UN)" u nameri da isprovocira IDF da uzvrati na vatru i možda nanese štetu mirovnim snagama UN, rekao je Konrikus.

Prema njegovim rečima, libanski Hezbolah ispaljuje projektile i rakete iz civilnih zgrada i najčeće napada iz naseljenih područja.

- Iskoristili su mnogo prilika da napadnu izraelske civile i vojnike - kazao je Konrikus i potvrdio da su izraelske snage uzvraćale tenkovskom vatrom, bespilotnim letelicama, artiljerijom i pešadijom po različitim infrastrukturnim objektima Hezbolaha.

 

BONUS VIDEO


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike