Izrael zasuo stanovnike Gaze flajerima: "Ako ne napustite dom, smatraćemo da ste deo terorista" (FOTO)

21.10.2023

21:34

0

Autor: M. Vu.

Napadi iz vazduha su eskalirali, pri čemu su izraelski ratni avioni izveli seriju udara širom grada, posebno ciljajući domove u različitim delovima Gaze

Izrael zasuo stanovnike Gaze flajerima: "Ako ne napustite dom, smatraćemo da ste deo terorista" (FOTO)
Izrael ne prestaje da bombarduje Gazu - Copyright AP Photo/Hatem Ali

Izraelska vojska je izvela masovnu distribuciju pamfleta u gradu Gazi, upozoravajući stanovnike na severnom delu Pojasa da bi oni koji ne napuste taj deo grada mogli biti smatrani "saučesnicima terorističke organizacije".

U poruci stoji: "Stanovnicima Pojasa Gaze. Vaše prisustvo severno od rezervata prirode Vadi Gaza ugrožava vaš život. Ko god donese odluku da se ne evakuiše na jug može biti označen kao saučesnik terorističke organizacije".

 

 

Napadi iz vazduha su eskalirali, pri čemu su izraelski ratni avioni izveli seriju udara širom grada, posebno ciljajući domove u različitim delovima Gaze i severnog dela.

 

 

Danas su u Gazi potpuno uništena dva nebodera koji su imala po 11 spratova.

Zvaničnik izraelske vojske: Privatne kuće u kojima se kriju teroristi su legitimne mete

Visoki zvaničnik Izraelskih odbrambenih snaga rekao je da će vojska pokušati da ne napada, ne gađa zone u Gazi u kojima se deli humanitarna pomoć, osim ako se rakete ne ispaljuju iz tog područja.

On je dodao i da se promenila definicija "legitimne mete", budući da Hamas koristi civilnu infrastrukturu i tako "pretvara privatne domove u legitimne mete".

Ranije danas zraelska vojska je saopštila da će humanitarna pomoć ići samo na jug enklave, kao i da ne uključuje gorivo. Palestinsko Ministarstvo zdravlja u Gazi naglašava da će isključenje goriva iz humanitarne pomoći koja stiže u Gazu dovesti u opasnost živote bolesnih i ranjenih.

Najnovije vesti iz Izraela pratite na našem portalu iz minuta u minut.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike