Prva žrtva oluje Babet: U Škotskoj izvučeno telo žene, izdato hitno upozorenje!

20.10.2023

07:53

0

Autor: M.M.

Više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih olujnih udara

Prva žrtva oluje Babet: U Škotskoj izvučeno telo žene, izdato hitno upozorenje!
Copyright Foto: Profimedia

Telo 57-godišnje žene izvučeno je iz reke u Angusu, u Škotskoj, nakon što je na obale Velike Britanije stigla oluja Babet, saopštile su lokalne vlasti.

- Tako tužna vest. Moje misli su sa porodicom i prijateljima žene koja je nažalost izgubila život - napisao je škotski premijer Humza Jusaf na društvenoj mreži X (Tviter), prenosi Gardijan.

Više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih olujnih udara.

Kako prenosi Skaj njuz, na pojedinim mestima istaknuta su i upozorenja opasnosti po život, a u gradu Brečinu u Škotskoj, stanovnicima je rečeno da se evakuišu.

Meteorološka agencija u Velikoj Britaniji izdala je crveno upozorenje za delove Škotske jer se očekuju velike padavine, kao i zbog mogućnosti velikih poplava opasnih po život.

Vlasti drugih zemalja severne Evrope takođe su se pripremile za oluju koja dolazi sa istoka, a danski mediji su javili da će taj region pogoditi verovatno najveće poplave u poslednjih 110 godina.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike