Vanredno stanje u Velikoj Britaniji: Stigla oluja Babet, evakuisano više stotina domova

19.10.2023

23:21

0

Ukupno je više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih olujnih udara

Vanredno stanje u Velikoj Britaniji: Stigla oluja Babet, evakuisano više stotina domova
Copyright Profimedia

Oluja Babet stigla je do obala Engleske, Škotske i Severne Irske, a večeras su u priobalnim delovima tih zemalja na snazi upozorenja o teškim vremenskim uslovima.

Kako prenosi "Skaj njuz", na pojedinim mestima istaknuta su i upozorenja opasnosti po život, a u gradu Brečinu u Škotskoj, stanovnicima je rečeno da se evakuišu.

Ukupno je više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih olujnih udara.

Meteorološka agencija u Velikoj Britaniji izdala je crveno upozorenje za delove Škotske jer se očekuju velike padavine danas i sutra, kao i zbog mogućnosti velikih poplava opasnih po život, a "AP" je preneo da je poslednji crveni meteo-alarm u Britaniji izdat pre tri godine.

Vlasti drugih zemalja severne Evrope takođe su se prpremile za oluju koja dolazi sa istoka, a danski mediji su javili da će taj region pogoditi verovatno pogoditi najveće poplave u poslednjih 110 godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike