Egipatske prorežimske partije pozvale na proteste podrške Palestincima

20.10.2023

00:30

0

Na nekoliko egipatskih univerziteta ove sedmice već su organizovane manje demonstracije, u znak podrške Sisijevim stavovima

Egipatske prorežimske partije pozvale na proteste podrške Palestincima
Izrael izvodi raketni napad - Copyright AP Photo/Profimedia

Egipatske prodržavne partije i institucije pozvale su danas na proteste širom Egipta u znak podrške Palestincima i stavu predsednika Abdel-Fataha al-Sisija da se ne dozvoli raseljavanje stanovništva Gaze u Egipat.

Savez političkih partija koje podržavaju vlast izrazio je podršku Sisijevim izjavama i rekao da su dobili dozvole za organizovanje demonstracija na određenim lokacijama širom Egipta, prenosi Si-En-En.

- Ako se svede na traženje od Egipćana da izađu na ulice da izraze svoje odbijanje ove ideje, videćete milione Egipćana koji podržavaju egipatsku poziciju - rekao je Sisi u sredu tokom zajedničke konferencije sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Ako dođe do demonstracija, to će biti prvi masovni protesti koje je odobrila vlada u Egiptu otkako je Sisi preuzeo vlast.

Na nekoliko egipatskih univerziteta ove sedmice već su organizovane manje demonstracije, u znak podrške Sisijevim stavovima.

U Egiptu već živi oko dva miliona palestinskih izbeglica.

Sisi je prošle nedelje rekao da njegova zemlja pokušava da pomogne Palestincima u granicama svojih kapaciteta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike