Nadvožnjak smrti: Venecijanski zvaničnici pod istragom nakon strašne nesreće (FOTO)

12.10.2023

14:29

0

Razlozi nesreće još uvek nisu jasni. Jedna hipoteza sugeriše da je vozač imao lošu reakciju za volanom. Međutim, postavljene su sumnje u vezi sa stanjem nadvožnjaka, posebno ograde

Nadvožnjak smrti: Venecijanski zvaničnici pod istragom nakon strašne nesreće (FOTO)
Copyright AP Photo/Antonio Calanni

Venecijanski tužioci su pokrenuli istragu protiv tri osobe povodom prošlonedeljne nesreće autobusa u mestu Mestre, u kojoj je poginulo 21 osoba, izveštava lokalne novine Il Gazzettino u četvrtak.

U pitanju su direktor kompanije "La Linea", koja je vlasnik autobusa, i dva zvaničnika grada Venecije: menadžer Odeljenja za saobraćaj i mobilnost za kopneni deo grada i menadžer Odeljenja za održavanje puteva.

Osumnjičeni su za saobraćajno ubistvo, višestruko krivično delo ubistva iz nehata, izazivanje ozbiljnih ili teških povreda i krivično delo telesne povrede.

 

Podsetimo, prošle nedelje, 21 osoba - devet Ukrajinaca, četiri Rumuna, tri Nemca, dva Portugalca, jedan Hrvat, jedan Južnoafrikanac i Italijan - vozač autobusa - poginulo je kada je turistički autobus, koji je išao iz centra Venecije ka kampu, pao s nadvožnjaka iznad železničke pruge između četvrti Mestre i Marghera i zapalio se.

Razlozi nesreće još uvek nisu jasni. Jedna hipoteza sugeriše da je vozač imao lošu reakciju za volanom. Međutim, postavljene su sumnje u vezi sa stanjem nadvožnjaka, posebno ograde.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike