Abas na sastancima u Amanu: Palestinski lider danas sa jordanskim kraljem Abdulahom II, u petak sa Blinkenom

12.10.2023

09:11

0

Abas je predsednik Palestinske uprave na Zapadnoj obali, koja je izgubila kontrolu nad Gazom od svog rivala Hamasa 2007. godine

Abas na sastancima u Amanu: Palestinski lider danas sa jordanskim kraljem Abdulahom II, u petak sa Blinkenom
Mahmud Abas - Copyright Profimedia

Palestinski predsednik Mahmud Abas trebalo bi da se sastane sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u petak, saopštio je zvaničnik Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO).

Abas je predsednik Palestinske uprave na Zapadnoj obali, koja je izgubila kontrolu nad Gazom od svog rivala Hamasa 2007. godine, prenosi CNN.

U objavi na platformi X (Tviter), generalni sekretar Izvršnog komiteta PLO Husein al-Šeik rekao  je danas da će sastanak uslediti nakon razgovora između Abasa i jordanskog kralja Abdulaha II u Amanu.

Al-Šeik je naveo da je sastanak sa kraljem Jordana "deo napora koje palestinsko rukovodstvo svakodnevno ulaže da zaustavi ovaj razorni rat, u okviru zajedničkih napora Jordana i Palestine".

Pre polaska za Izrael u sredu, Blinken je rekao novinarima da će se sastati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, i da su razgovori o humanitarnom koridoru koji bi omogućio civilima da napuste Gazu preko Egipta "u toku", navodi CNN.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike