Kvar na komunikacionom kablu i gasovodu u Baltičkom moru: Estonija pokrenula istragu - Finska tvrdi da je u pitanju sabotaža!

11.10.2023

00:30

0

Finski državni vrh sumnjiči Rusiju da je namerno oštetila gasovod

Kvar na komunikacionom kablu i gasovodu u Baltičkom moru: Estonija pokrenula istragu - Finska tvrdi da je u pitanju sabotaža!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Estonija je pokrenula istragu o kvaru komunikacionog kabla koji je Baltičkim morem povezuje sa Finskom, izjavila je danas estonska premijerka Kaja Kalas.

Nakon oštećenja kabla i obližnjeg gasovoda, što je, kako Finska tvrdi, možda bio nameran čin, Kalas je ranije danas razgovarala telefonom sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, prenosi Rojters.

- Razgovarali smo o potrebi i mogućnostima za povećanje zaštite kritične infrastrukture u Baltičkom moru - rekla je Kalas.

List "Iltalehti" je ranije danas, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio da finski državni vrh sumnjiči Rusiju da je namerno oštetila gasovod između Finske i Estonije. Gasovod između Finske i Estonije je oštećen 8. oktobra i procenjuje se da će mesecima biti van funkcije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike