Sukobi i na Zapadnoj obali! Izraelske snage ranile najmanje 12 Palestinaca (VIDEO)

10.10.2023

21:42

0

Incidenti su zabeleženi na nekoliko lokacija

Sukobi i na Zapadnoj obali! Izraelske snage ranile najmanje 12 Palestinaca (VIDEO)
Copyright Profimedia

Najmanje 12 Palestinaca je ranjeno, ima i lakše i teško povređenih, tokom sukoba koji su izbili u više okruga Zapadne obale, rekli su izvori, a piše WAFA, palestinska novinska agencija.

U Jerihonu tri Palestinca su ranjena vatrenim oružjem, uključujući jednog koji je zadobio ozbiljne povrede, tokom sukoba koji su izbili u izbegličkom kampu Akabet Džaber, južno od Jerihona, rekli su izvori iz Palestinskog Crvenog polumeseca (PRCS).

U međuvremenu, 16-godišnji maloletnik je pogođen u stopalo čeličnim mecima obloženim gumom, a desetine drugih se ugušilo suzavcem tokom sukoba koji su izbili na severnom ulazu u grad Vitlejem.

Slični sukobi su se desili i na zapadnom ulazu u grad Beit Fadžar na jugu, tokom kojih su izraelske snage napale stanovnike šok-granatama i suzavcem, međutim, nije bilo povređenih.

Mladić je takođe ranjen bojevom municijom u rame tokom sukoba koji su izbili večeras u blizini razdvojne barijere zapadno od grada Faruna, južno od Tulkarema, na severu okupirane Zapadne obale. Slični sukobi su se desili u blizini barijere zapadno od grada Zaita, severno od Tulkarema.

Trojica mladića su takođe upucana i povređena tokom sukoba u blizini barijere zapadno od grada Atil, severno od Tulkarema, prema lokalnim izvorima.

U Hebronu su izbili nasilni sukobi između Palestinaca i izraelskih vojnika koji su bili na vojnom kontrolnom punktu postavljenom na ulazu u grad Bejt Umar severno od Hebrona, tokom kojih su izraelske snage zapucale na Palestince, pri čemu su dva mladića ranila, što je zahtevalo njihovo prebacivanje u bolnicu na lečenje, rekli su medicinski i lokalni izvori.

U međuvremenu, dvojica Palestinaca, starosti 18 i 19 godina, upucana su bojevom municijom u donje ekstremitete tokom sukoba koji su se večeras dogodili na severnom ulazu u grad Al-Bireh, rekli su bezbednosni izvori.

Do novih sukoba došlo je usred intenzivnih borbi između Hamasa u Pojasu Gaze i Izraela, koji se već četiri dana međusobno napadaju, a sva dešavanja na Bliskom istoku možete pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike