Vozač autobusa smrti u Italiji pravio selfije pre pada s nadvožnjaka: Preživeli kažu da je izveo neobičan manevar pred nesreću (VIDEO/FOTO)

04.10.2023

12:26

0

Svedoci su opisali trenutke pre nesreće kao neobične, pa je jedna od mogućnosti i to da je vozač zaspao za volanom ili da mu je pozlilo

Vozač autobusa smrti u Italiji pravio selfije pre pada s nadvožnjaka: Preživeli kažu da je izveo neobičan manevar pred nesreću (VIDEO/FOTO)
Alberto Rizoto - Copyright Printscreen Facebook

Najmanje 21 osoba izgubila je život u teškoj nesreći koja se dogodila u utorak, a dvadesetak osoba je povređeno nakon što je autobus koji je prevozio turiste sleteo s nadvožnjaka u blizini Venecije, na severu Italije, i zapalio se.

Autobus je sleteo s puta i završio u blizini železničke pruge u okrugu Mestre, koji je povezan mostom povezan sa Venecijom. Uzrok nesreće još nije potpuno utvrđen.

Među žrtvama je i vozač autobusa, Alberto Rizoto iz Treviza, koji je imao 40 godina.

 

 

Italijanski mediji pišu da je vozač samo sat i po pre nesreće, u 18.30, objavio fotografiju na Fejsbuku na kojoj se vidi da je bio u kampu u Margeri, a iznad fotografije je pisalo "autobus do Venecije".

Albertove kolege su ga opisale kao iskusnog profesionalca koji je već sedam godina obavljao svoj posao. Smenu je preuzeo samo 90 minuta pre nesreće, što isključuje umor kao mogući uzrok nesreće.

 

 

Isto tako, autobus je bio nov i, prema informacijama objavljenim na portalu L'unione sarda.it, bio je u ispravnom stanju.

Sada je na istražiteljima da rekonstruišu događaj i utvrde šta je tačno dovelo nesreće. Prema dostupnim informacijama, vozač je izveo "neobičan manevar", što su kamere postavljene na putu zabeležile.

Vozač se kretao prebrzo na desnoj strani puta i na kraju je probio zaštitnu ogradu pre nego što je autobus pao s nadvožnjaka.

Svedoci su opisali trenutke pre nesreće kao neobične, pa je jedna od mogućnosti i to da je vozač zaspao za volanom ili da mu je pozlilo. Tačan odgovor na ovo pitanje trebalo bi donese analiza video-snimka s kamere koja je bila postavljena unutar autobusa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike