Devojka u Dubaiju osuđena na godinu dana zatvora iz suludog razloga: Dotakla ruku radnice obezbeđenja na aerodromu

03.10.2023

11:43

0

Autor: N.P.

"Samo sam okrznula njenu ruku"

Devojka u Dubaiju osuđena na godinu dana zatvora iz suludog razloga: Dotakla ruku radnice obezbeđenja na aerodromu
Elizabet Polanko De Los Santos - Copyright Profimedia

Studentkinja koledža Njujork Siti osuđena je na godinu dana zatvora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima jer je, navodno, "napala i uvredila" pripadnicu aerodromskog obezbeđenja u Dubaiju.

Elizabet Polanko De Los Santos (21) iz Bronksa već tri meseca je u pritvoru u Dubaiju nakon što su joj zabranjena putovanja.

- Elizabet je samo želela da u Dubaiju provede šest sati dok je bila u tranzitu i čekala drugi let, a sada je tamo već tri meseca i potrošila je 50.000 dolara na advokate i pravne troškove. Osim što ju je ponizilo osoblje aerodroma, primorana je da ostane u skupoj zemlji, plaća skupe advokate i propusti svoje studije - navela je advokatica Rada Sterling iz udruženja "Zadržani u Dubaiju" (Detained in Dubai).

Sve je počelo 14. jula kada se sa prijateljicom sa puta u Istanbulu vraćala u Njujork.

- Mislili smo da će Dubai biti moderan i futuristički grad, ali smo se prevarili - navela je Los Santos.

Dok je prolazila bezbednosne kontrole, naloženo je da skine steznik koji je morala da nosi nakon nedavne operacije.

Profimedia
Amerikanka je samo želela da na nekoliko sati obiđe Dubai

Pokazana joj je privatna kabina, a zaposlene su joj uklonile steznik. Međutim, njena majka kaže da su bile grube i da joj je ćerka pretrpela bol jer je i dalje imala ožiljke. Navodno, radnice su joj se i smejale i nisu želele da joj pomognu da ga vrati natrag. Tada se naslonila na radnicu obezbeđenja koja joj je blokirala put.

- Samo sam okrznula njenu ruku da bih je sklonila i počela sam da plačem i zovem prijateljicu u pomoć - rekla je.

Međutim, tada je radnica obezbeđenja podnela prijavu i Amerikanki nije bilo dozvoljeno da ode sve dok ne potpiše dokument na arapskom jeziku.

Kada se kasnije vratila na aerodrom kako bi se ukrcala na let za Njujork, rečeno joj je da su joj zabranjena putovanja zbog čega mora da ide u pritvor.

U hotelu je odsela nekoliko nedelja, a onda je sudija dozvolio da plati oko 2.700 dolara i krene svojim putem. Međutim, tužioci Dubaija su se žalili na presudu i osuđena je na godinu dana zatvora.

Amerikanka Tijera Jang Alen (29) je doživela sličnu sudbinu u Dubaiju. Nekoliko meseci je provela u pritvoru jer je vikala na radnika agencije za iznajmljivanje automobila, a nakon što je platila 1.300 dolara za ukidanje zabrane putovanja, u avgustu joj je dozvoljeno da napusti zemlju.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike