Deca pojela slatkiše sa kanabisom, pa završila u bolnici zbog halucinacija

03.10.2023

10:52

0

Učenici su počeli da povraćaju i haluciniraju

Deca pojela slatkiše sa kanabisom, pa završila u bolnici zbog halucinacija
Slatkiši sa kanabisom - Copyright Profimedia

Više od 60 učenika osnovnih škola hospitalizovano je u ponedeljak na Jamajci nakon što su pojeli slatkiše sa kanabisom.

Ministarka obrazovanja i omladine Jamaike Fejval Vilijams izjavila je, pozivajući se na informacije dobijene od lekara, da nijedno od 60-ak hospitalizovane dece starosti od 7 do 12 godina nije u kritičnom stanju, ali je nekoliko mališana prikačeno na infuziju.

Nakon što su pojeli slatkiše sa kanabisom, deca su počela da povraćaju i haluciniraju.

- Više od 60 učenika osnovnih škola moralo je da bude hospitalizovano. Jedan dečak je rekao da je pojeo samo jednu bombonu, eto koliko je jak proizvod. Roditelji, pazite! - napisala je Vilijams.

Ona je objavila fotografiju slatkiša upakovanog u ambalažu duginih boja. Na pakovanju je navedeno da proizvod sadrži Delta-8 tetrahidrokanabinol, poznat kao delta-8 THC, psihoaktivnu supstancu koja se nalazi u biljci Cannabis sativa, čije su vrste, kako je navedeno na sajtu američke Uprave za hranu i lekove (FDA), marihuana i konoplja. 

Ima „psihoaktivne i opojne efekte“, navodi američka agencija.

Ministarka je objavila i fotografiju pakovanja slatkiša na kojoj se vidi vladino upozorenje na poleđini „Čuvati van domašaja dece“ i „Nije namenjeno za upotrebu nikome mlađem od 21 godine“.

Na Jamajci je od 2015. godine upotreba kanabisa dekriminalizovana za osobe starije od 18 godina ako poseduju 56 grama ili manje i tretira se kao manji prekršaj.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike