Tramp ponovo na sudu, svima poručio: "Ovo je prevara!" (VIDEO)

02.10.2023

16:18

0

Pre nego što je ušao u sudnicu, nakratko se obratio novinarima

Tramp ponovo na sudu, svima poručio: "Ovo je prevara!" (VIDEO)
Donald Tramp - Copyright AP Photo/Seth Wenig

Bivši američki predsednik Donald Tramp danas se pojavio pred sudom na početku građanskog suđenja za prevaru u kojem će se suočiti sa, kako tvrdi, "lažnom optužbom" da je na prevaru "naduvao" vrednost nekretnina i druge svoje imovine.

Pre nego što je ušao u sudnicu, nakratko se obratio novinarima.

- Ovo je prevara. Ovo je varka. Samo da znate, moji finansijski izvodi su fenomenalni - poručio je.

Medijima neće biti dozvoljen pristup sudnici.

- Ujutro idem na sud da se borim za svoje ime i reputaciju - napisao je prethodno Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth Social" a državnu tužiteljku Letišu Džejms koja će biti sudija na suđenju nazvao "nepravednom, neosetljivom i zločestom".

Sudija države Njujork Artur Engoron prošle nedelje doneo je presudu u kojoj je utvrdio da su Tramp i njegova porodična firma na prevaru povećali vrednost njegovih nekretnina i druge imovine kako bi to potpomoglo njegovim poslovnim potrebama, što su Tramp i njegovi saradnici negirali.

- Ona je procenila vrednost imanja Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi na 18 miliona dolara, dok ono zapravo vredi 50 do 100 puta više. Njene procene služe za prevaru u istrazi za mešanje u izbore, i još gore. Čitav ovaj slučaj je laž! Vidimo se na sudu u ponedeljak ujutru - naveo je Tramp.

Tužiteljka Džejms zatražila je kaznu od najmanje 250 miliona dolara, zabranu Trampu i njegovim sinovima Donaldu Junioru i Eriku da vode poslove u Njujorku, kao i petogodišnju zabranu komercijalne upotrebe nekretnina u vlasništvu Trampa i njegovih kompanija.

Inače, ovaj slučaj nije povezan sa četiri krivične optužnice protiv Trampa, uključujući i pokušaj da poništi predsedničke izbore 2020.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike