Kit se ustremio na ribare: Namerno prevrnuo čamac, jedan muškarac stradao, drugi se bori za život

30.09.2023

11:57

0

Čovek je izvučen iz vode u besvesnom stanju i kasnije je preminuo u bolnici

Kit se ustremio na ribare: Namerno prevrnuo čamac, jedan muškarac stradao, drugi se bori za život
Kit - Copyright Foto: Pixabay

Jedan muškarac je preminuo, dok se drugi nalazi u bolnici u Australiji nakon što je u petak došlo do sudara njihovog broda s kitom tokom ribolovne ekspedicije, saopštile su vlasti.

Policija je obavestila javnost da je jednog muškarca izvukla iz zaliva Botani, blizu obale Sidneja, u besvesnom stanju i da je on kasnije preminuo. Drugi muškarac je prebačen u bolnicu i trenutno je u stabilnom stanju.

- Kit je pokazao neobičnu spretnost i ovo je zaista tragično - izjavila je ministarka policije Novog Južnog Velsa Jasmin Ketli, kako prenosi Hina.

Drugi zvaničnik je ocenio ovu nesreću kao "potpuno neobičan incident". Prema policijskom saopštenju, kit je verovatno udario u čamac i delimično ga prevrnuo, izbacivši obojicu muškaraca.

Australijska obala je dom za desetak vrsta velikih i dvadesetak manjih kitova. Iako retko uzrokuju smrt ljudi u ovom regionu, Australija i susedni Novi Zeland su mesta gde se često dešavaju masovna nasukavanja kitova na obalama.

U junu je osam Danaca spašeno nakon što se njihova jedrilica prevrnula u Tihom okeanu nakon sudara s jednim ili možda dva kita.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike