Poznata sudbina mladenaca na čijem venčanju je stradalo više od 100 ljudi: Pojavili se i novi snimci haosa i bega od plamena (VIDEO)

29.09.2023

13:27

0

Bežeći kroz kuhinju, uspeli su da spasu svoje živote u poslednjem trenutku

Poznata sudbina mladenaca na čijem venčanju je stradalo više od 100 ljudi: Pojavili se i novi snimci haosa i bega od plamena (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/EdKrassen

Mladi bračni par iz Iraka Hanin i Revan doživeli su stravično iskustvo na svojoj svadbi kada je izbio strašan požar u kom je život izgubilo više od stotinu gostiju.

Mladenci, koji su se nakratko smatrali nestalima, trenutno se nalaze u bolnici i suočavaju se s ozbiljnim psihološkim posledicama, kako izveštava Dejli mejl.

Tragedija se dogodila u gradu Bahdida, nedaleko od Mosula, i odnela je najmanje 113 života, dok je 150 ljudi povređeno. Porodice preminulih su svoje najmilije sahranile na lokalnom groblju.

Preživeli gosti su opisali kako je sve izgledalo kada je plamen počeo da se širi. Otprilike sat vremena nakon početka, tokom plesa mladenaca, pušten je vatromet koji je zapalio dekoraciju na plafonu dvorane, nakon čega je vatra počela da se širi munjevitom brzinom.

U jednom snimku koji se širi društvenim mrežama mogu se videti Hanin i Revan kako uživaju u plesu sve dok Hanin ne primeti plamen na lusteru u trenutku kada delovi dekoracije padaju sa plafona.

 

 

Srećom, mladenci su uspeli da brzo reaguju. Bežeći kroz kuhinju, uspeli su da spasu svoje živote u poslednjem trenutku.

Hanin i Revan su prebačeni u bolnicu u Erbilu, gde se navodno suočavaju s ozbiljnim psihičkim traumama, navode lokalni mediji.

Otac mladoženje je potvrdio da su njegov sin i snajka preživeli ovu tragediju.

Očajni otac mladoženje je istakao da je vlasnik dvorane odgovoran za ovu nesreću jer nije obezbedio aparate za gašenje požara niti primenio potrebne bezbednosne mere.

- Rekao sam vlasniku hale da je on odgovoran za ono što se desilo jer nije bilo aparata za gašenje vatre niti bezbednosnih mera - rekao je mladoženjin otac za CNN.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike