Objavljen trenutak kad je vatra počela da guta sve: Luster se zapalio tokom prvog plesa mladenaca, a onda je nastala panika (VIDEO/FOTO)

27.09.2023

12:51

0

Prvo se pojavila informacija da su mlada i mladoženja poginuli, ali je kasnije otkriveno da su među povređenima

Objavljen trenutak kad je vatra počela da guta sve: Luster se zapalio tokom prvog plesa mladenaca, a onda je nastala panika (VIDEO/FOTO)
Copyright Printscreen Twitter

Najmanje 112 ljudi je poginulo, a više od 150 je povređeno nakon izbijanja požara na svadbi u Iraku.

Sada se na internetu pojavilo i nekoliko snimaka iz svečane sale koji prikazuju trenutak kada je vatra buknula.

Plamen se rasplamsao tokom prvog plesa mlade i mladoženje dok su svi gosti gledali u njih, a izazvao ga je vatromet, što se jasno vidi na jednom od snimaka.

Drugi video prikazuje mladence Hanin i Revana kako plešu sve dok ne ugledaju vatru koja je brzo zahvatila dvoranu u gradu Karakošu u blizini Mosula.

U snimku se vidi da se plamen velikom brzinom penje po zidovima pre nego što zapaljeni materijal padne sa krova u trenutku plesa.

Tada je nastao haos, a oko 900 uspaničenih gostiju pojurilo je ka izlazima dok je dvorana ispunjena dimom za nekoliko sekundi. Preživeli su rekli da su mnogi ostali zarobljeni u zapaljenoj zgradi jer nisu mogli da vide kroz crni dim.

Prvo se pojavila informacija da su mlada i mladoženja poginuli u požaru, ali je novinska agencija Nina kasnije javila da su preživeli, ali da su na lečenju od opekotina.

Stotine svatova, među kojima su i deca, hitno su prevezene u bolnicu sa teškim opekotinama po telu, a 50 njih je u teškom stanju.

Svedoci su rekli da se sala za venčanja zapalila oko 22.45 po lokalnom vremenu tokom prvog plesa para.

Haotične scene su viđene su i ispred zgrade, gde su gosti vrištali i molili za pomoć, a povređeni svatovi su kasnije viđeni kako leže u bolničkim krevetima sa zavojima.

Nakon požara, mogli su se videti samo ugljenisani metal i krhotine dok su ekipe hitne pomoći prolazile kroz krš i lom tražeći preživele.

Iako nema zvanične informacije o uzroku požara, snimci pokazuju vatromet koji od poda stiže do lustera koji počinje da gori.

Brzo širenje vatre omogućilo je to što je spoljašnjost sale za venčanja bila ukrašena "lako zapaljivim" oblogama koje su ilegalne u Iraku, rekli su zvaničnici civilne odbrane koje citira Iračka novinska agencija.

Opasnost je pojačana "ispuštanjem toksičnih gasova povezanih sa sagorevanjem panela" koji su sadržali plastiku, navodi se.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike