Detalji pucnjave u Roterdamu! Pomahnitali napadač pucao redom, pa nastavio sa masakrom u amfiteatru

28.09.2023

18:57

0

Autor: M. Vu.

Elitne policijske jedinice su brzo intervenisale u bolnici u potrazi za osumnjičenim koji je bio naoružan pištoljem

Detalji pucnjave u Roterdamu! Pomahnitali napadač pucao redom, pa nastavio sa masakrom u amfiteatru
Copyright AP photo

Holandski grad Roterdam bio je poprište stravične pucnjave kada je naoružani napadač, obučen u borbenu opremu, otvorio vatru u stanu, a potom upao u obližnji amfiteatar medicinskog centra. Oba mesta zahvatila su požara, ali su kasnije ugašena.

Policija je potvrdila da su dve osobe poginule, dok je još jedna povređena. Agencija ANP, pozivajući se na lokalne vlasti, javlja da je i treća osoba povređena.

 

 

Gradsku policiju je izdala saopštenje u kojem se navodi: "Dva incidenta sa pucnjavom u Roterdamu dovela su do smrtnih slučajeva. Prvo ćemo obavestiti porodicu i rođake, a kasnije ćemo objasniti više."

Elitne policijske jedinice su brzo intervenisale u bolnici u potrazi za osumnjičenim koji je bio naoružan pištoljem, saopštile su vlasti. Osumnjičeni ima 32 godine, a motiv napada za sada ostaje nepoznat.

 

 

Slike sa lica mesta prikazuju ljude kako izlaze iz bolnice, uključujući medicinsko osoblje i pacijente, dok se policija u pancirima uputila unutra.

- Prvo je došlo do pucnjave na četvrtom spratu. Ispaljeno je četiri ili pet hitaca. Zatim je molotovljev koktel bačen u centar za obrazovanje - rekao je student medicine, kojeg citira RTL Njuz koji nije naveo svoje ime.

Helikopteri su nadletali scenu, dok su lekari u belim mantilima pomagali pacijentima na nosilima i invalidskim kolicima.

Roterdam je često poprište incidenata pucnjave, često povezanih sa obračunima rivalskih narko-bandi. Očekuje se da će vlasti uskoro održati konferenciju za novinare kako bi pružile više detalja. Holandija je prošla kroz teške trenutke nasilja 2019. godine u Utrechtu, kada su tri osobe izgubile živote u pucnjavi u tramvaju. Takođe, 2011. godine, zemlja je bila šokirana kada je 24-godišnji Tristan van der Vlis ubio šest ljudi i ranio 10 drugih u divljačkom pohodu prepunom tržnom centru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike