"Vanzemaljci" predstavljeni u Meksiku? Еvo šta je pokazala analiza naučnika!

19.09.2023

22:30

0

Autor: M. Vu.

Iako su se u javnosti pojavili brojni dokazi na osnovu kojih se može zaključiti da su predstavljena tela, zapravo deo slagalice od ljudskih i životinjskih kostiju

"Vanzemaljci" predstavljeni u Meksiku? Еvo šta je pokazala analiza naučnika!
Skelet dva vanzemaljca prikazana u Meksiku - Copyright Profimedia

Meksički kongres je 12. septembra 2023. bio centar svih dešavanja u svetu, a senzacionalno predstavljanje mumificiranih ostataka dva vanzemaljaca, koje se tamo odigralo, privuklo je veliku pažnju kako naučnika, tako i javnosti. Međutim, nakon samo nekoliko dana pojavile su se sumnje da predstavljeni ostaci, koji su se nalazili u staklenim kutijama, a o čijem je otkriću s ponosom pričao ufolog Haim Mausan, uopšte nisu vanzemaljci, već sastavljeni od delova mumije.

Manje od nedelju dana kasnije, javili su se meksički naučnici i potvrdili da prikazana tela nisu sastavljena, već da su prvobitno predstavljala jednu celinu.

 

 

Šta ako su zaista vanzemaljci

Iako su se u javnosti pojavili brojni dokazi na osnovu kojih se može zaključiti da su predstavljena tela, Klara i Maurisio, kako ih je nazvao Mozan, zapravo deo slagalice od ljudskih i životinjskih kostiju pažljivo prekrivenih slojem kože. i lepka, meksički naučnici su nakon niza laboratorijskih studija doneli svoju presudu:

"Dva 'neljudska' leša vanzemaljaca nisu sastavljena i svaki od njih predstavlja poseban skelet", rekao je Hose Zals Benitez, saradnik Mausana.

 

 

Pored toga, naučni tim je naglasio da su njihove najnovije studije pokazale da je Klara "bila živa, netaknuta, biološka i trudna", što potvrđuju i kvržice u njenom stomaku otkrivene rendgenskim snimkom, za koje su istraživači ranije rekli da su jaja.

Zbog čega su se pojavile sumnje
 

Jedan od prvih koji je bacio „crva sumnje” na javnost bio je fizičar Brajan Koks, koji je posle senzacionalne prezentacije tvrdio da su ostaci „previše humanoidni da bi bili stvarni”. Nakon toga krenula je prava lavina na društvenim platformama u kojima su naučnici i drugi korisnici izneli svoje „dokaze” i sumnje.

Osim toga, senku na ovo otkriće bacio je prethodni nastup ufologa Mausana, koji je već pre nekoliko godina pokazivao „vanzemaljske mumije” – tada se, nakon detaljne analize, pokazalo da su to ostaci dece sa urođenim anomalijama Lobanja.

Na kraju krajeva, čak je i uvoz ovih ostataka u Meksiko iz Perua nezakonit, a na osnovu šverca već je pokrenut krivični postupak protiv grupe naučnika, preneo je Rojters.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike