Kim Džong Un nastavlja posetu Rusiji: Danas obilazi prehrambrene fabrike

17.09.2023

07:25

0

SAD i njihovi saveznici zabrinuti su zbog otopljavanja odnosa dve susedne zemlje

Kim Džong Un nastavlja posetu Rusiji: Danas obilazi prehrambrene fabrike
Kim Džong Un u Rusiji - Copyright Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarali su o praktičnim pitanjima jačanja vojne saradnje, javili su danas državni mediji u Severnoj Koreji.

Severnokorejski mediji podsetili su da su tokom posete Rusiji Kimu predstavljeni ruski strateški bombarderi koji mogu da nose nuklearne bojeve glave, kao i hipersonične rakete i ratni brodovi, prenosi Rojters.

Kim i Šojgu "su razmenili konstruktivna mišljenja o jačanju strateške i taktičke saradnje i koordinacije oružanih snaga dve zemlje u oblasti nacionalnih odbrana i bezbednosti", prenela je severnokorejska agencija KCNA.

Nastavljajući jednonedeljnu posetu Rusiji, Kim će danas obići nekoliko prehrambenih fabrika, navodi ruska agencija RIA Novosti.

Kim se u sredu sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sa kojim je razgovarao o vojnim pitanjima, ratu u Ukrajini i produbljivanju saradnje.

SAD i njihovi saveznici zabrinuti su zbog otopljavanja odnosa dve susedne zemlje, u trenutku dok Rusija nastavlja napade na Ukrajinu, a Severna Koreja i dalje razvija svoj nuklearni i raketni program, podsetio je Rojters.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike