Ruski general Surovikin snimljen u tajnoj poseti Alžiru: Bio u civilu, razgovarao sa vojnicima

14.09.2023

20:15

0

Napominje se da je na svim sastancima Surovikin bio u civilu, što može ukazivati na njegovo povlačenje iz redova Oružanih snaga RF

Ruski general Surovikin snimljen u tajnoj poseti Alžiru: Bio u civilu, razgovarao sa vojnicima
General Sergej Surovikin - Copyright Profimedia

Bivši ruski general Sergej Surovikin snimljen je danas u Alžiru. 

Fotografija koja je postala viralna postala je predmet diskusije među korisnicima.

Telegram kanal "VČK-OGPU" tvrdi da je fotografija snimljena u Alžiru, gde je Surovikin otputovao kako bi se sastao s lokalnim vojnim rukovodstvom.

Napominje se da je na svim sastancima Surovikin bio u civilu, što može ukazivati na njegovo povlačenje iz redova Oružanih snaga RF.

 

 

Ranije je zamenik Zavarzin izvestio da je Surovikin pronašao dobru poziciju u Zajednici Nezavisnih Država, ali poslanik Kartapolov nije potvrdio tu informaciju.

Nedavno je ruska novinarka Ksenija Sobčak objavila njegovu fotografiju i to prvi put od pobune Vagner grupe.

- General Sergej Surovikin je napolju. Živ, zdrav, kod kuće, sa porodicom, u Moskvi. Fotografija je snimljena danas - napisala je tada Sobčak nakon što je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako muškarac sa naočarima za sunce i kapom hoda pored žene koja liči na Surovikinovu suprugu Anu.

 

 

Surovikin je bio vrhovni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije i predvodio rusku vojsku u sukobu u Ukrajini od oktobra 2022. do januara 2023. Tokom njegovog vođenja, ruska vojska je započela bombardovanje energetske infrastrukture Ukrajine i povukla se iz Hersona.

Nakon pokušaja pobune Jevgnija Prigožina, osnivača Vagner grupe, pojavili su se izveštaji da je Surovikin, kao i brojni drugi visoki ruski oficiri, uklonjen iz službe i pritvoren. Zvanično, ova informacija nije potvrđena, ali Surovikin se nije pojvljivao u javnosti.

 

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike