Bil Gejts rezervisao luksuzni restoran samo za sebe: Ono što je ovaj milijarder naručio ostavilo sve u šoku!

11.09.2023

08:49

0

Bil Gejts je jednom izračunao da njegova godišnja potrošnja dijetalne koka-kole dovodi do 15 kilograma aluminijumskog otpada

Bil Gejts rezervisao luksuzni restoran samo za sebe: Ono što je ovaj milijarder naručio ostavilo sve u šoku!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Markus Schreiber

Kada je u pitanju ishrana među milijarderima jedno ime se ističe, a to je Bil Gejts. Uprkos njegovom bogatstvu, Gejts voli jednostavnost u ishrani i poznata je njegova ljubav prema čizburgerima.

- Ako dobijete mesto za ručak sa Bilom, ješćete burgere. Neko će uvek biti poslat da uzme hranu u Mekdonaldsu. Takođe, Bil je veliki ljubitelj dijetalne koka-kole -  izjavio je direktor njegove fondacije Džoi Cerel, u jednom od intervjua.

Bil Gejts je jednom izračunao da njegova godišnja potrošnja dijetalne koka-kole dovodi do 15 kilograma aluminijumskog otpada.

- Tokom dana mogu da ih popijem tri ili četiri -  napisao je on na svom blogu 2014. godine.

Njegova ljubav prema gaziranim napitcima prevazilazi i najprestižnija jela. Čuveni španski kuvar sa Mišlenovom zvezdicom Jordi Kruz nedavno se prisetio neobičnog susreta sa Gejtsom. Milijarder je posetio nagrađivani restoran u Barseloni, ostavljajući sve zbunjene njegovim izborom.

- Bil je rezervisao ceo restoran samo za njega. I znaš li šta je uradio? Naručio je dijetalnu kolu i vratio se u svoj avion - ispričao je on.

Prema Kruzu, Gejts je rezervisao restoran puna dva dana, i dok je njegova pratnja uživala u kulinarskim užicima ABaC-a, Gejts se odlučio za jednostavnu dijetalnu kolu.

Degustacijski meni restorana od 313 dolara sadrži ekstravagantna jela poput umućenog putera od lešnika sa korama hleba i kavijara, foie grasom, susamom i sosom od crnog mola, zajedno sa ponudom deserta zvanog "globus lizalica“, jagodama u mlečnoj čokoladi i tonka pasuljem.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike