Vazdušni napad na jugu Somalije: Vojska SAD ubila 13 boraca Al Šababa

27.08.2023

22:47

0

Somalijska vlada i savezničke snage započele su pre godinu dana kampanju za potiskivanje Al Šababa van centralnih delova zemlje

Vazdušni napad na jugu Somalije: Vojska SAD ubila 13 boraca Al Šababa
Somalija - Copyright AP Photo/Farah Abdi Warsameh

Američka vojska saopštila je danas da je ubila 13 boraca militantne islamističke grupe Al Šabab na jugu Somalije u, kako je navela, "kolektivnom samoodbrambenom vazdušnom napadu", na zahtev somalijske vlade.

Američka komanda u Africi (AFRICOM) saopštila je da je sprovela vazdušni napad u subotu na Al Šabab u blizini Sejere na zahtev somalijske vlade, a da u napadu nijedan civil nije poginuo, niti je povređen.

Somalijska vojska i saveznički borci u petak su zauzeli grad El Bur koji je glavno uporište Al Šababa u centralnom regionu zemlje, preneo je Rojters.

Somalijska vlada i savezničke snage započele su pre godinu dana kampanju za potiskivanje Al Šababa van centralnih delova zemlje, iako je grupa koja je povezana s Al Kaidom, nastavila da izvodi velike napade.

Mnogi vojni analitičari i oni koji su uključeni u kampanju ocenili su da je nerealno obećanje somalijske vlade da će eliminisati Al Šabab.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike