Istražni komitet: Na mestu pada aviona Prigožina pronađeno 10 tela, u toku identifikacija žrtava

25.08.2023

19:21

0

Privatni avion „Embraer Legasi“ srušio se 23. avgusta u blizini sela Kuženjkino u Tverskoj oblasti

Istražni komitet: Na mestu pada aviona Prigožina pronađeno 10 tela, u toku identifikacija žrtava
Copyright Profimedia

Nakon pada aviona u Tverskoj oblasti pronađeno je 10 tela, a u cilju identifikacije žrtava sprovode se molekularna genetska ispitivanja, saopštio je Istražni komitet Rusije.


Takođe se navodi da su istražitelji pronašli crne kutije letelice, kao i predmete i dokumentaciju koji su od značaja za utvrđivanje uzroka nesreće. Biće naložena forenzička veštačenja. Nastavlja se detaljan uviđaj lica mesta.

„Tokom istrage biće proverene sve moguće verzije događaja“, ističe ruski resor.

Privatni avion „Embraer Legasi“ srušio se 23. avgusta u blizini sela Kuženjkino u Tverskoj oblasti. U njemu se nalazilo deset ljudi, uključujući tri člana posade.

Prema preliminarnim informacijama, svi su poginuli. Na spisku putnika koji je objavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, u avionu se nalazio i Jevgenij Prigožin, šef grupe „Vagner“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije izrazio saučešće porodicama poginulih.

„Izgleda da su se, prema prvim informacijama, u avionu nalazili i zaposleni u 'Vagneru'. Želeo bih da istaknem da su to ljudi koji su dali značajan doprinos našoj zajedničkoj borbi protiv neonacističkog režima u Ukrajini. Mi to pamtimo, znamo i nećemo zaboraviti“, konstatovao je Putin.

Pronađena su dva fragmenta aviona koji se srušio u Tverskoj oblasti, a u kom je bio Jevgenij Prigožin. Prvi je pronađen sinoć, na ulazu u selo Kuženkino, koje se nalazi na oko dva kilometra od mesta pada, a drugi - element repa aviona pronađen je jutros 3,5 kilometara od mesta pada, javlja dopisnik "RIA Novosti".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike