Plava kosa i plave oči su najpopularnije karakteristike donora pri veštačkoj oplodnji! A ovo je poželjna visina

23.08.2023

12:31

0

Žene takođe pažljivo prate nivo obrazovanja donora spermatozoida

Plava kosa i plave oči su najpopularnije karakteristike donora pri veštačkoj oplodnji! A ovo je poželjna visina
Seksi muškarac - Copyright Profimedia

U prethodnoj godini, gotovo polovina žena koje su zatrudnele u Danskoj putem donorske sperme nisu bile iz te zemlje.

Ukupno 43 odsto svih veštačkih oplodnji u Danskoj izvedeno je na stranim državljankama, izveštava "Kristeligt Dagblad". 

Prošle godine, 2.825 žena iz inostrranstva putovalo je u Dansku radi tretmana pod nazivom IUI-D, što odgovara 43 odsto svih žena koje su koristile ovaj tretman kako bi zatrudnele.

Danski zakoni kada je reč o donorima spermatozoida mnogo su liberalniji nego u drugim zemljama, objašnjava Liza Dijers za "Kristeligt Dagblad". 


Dijersova je direktorka i vlasnica klinike za fertilitet "Dijers" u Ohrusu. Inače, tretmani u Danskoj su jeftiniji nego u inostranstvu, a vreme čekanja je kraće, dodaje ona. Takođe, izbor donora je veliki, a žene mogu dobiti dosta informacija o njihovoj prošlosti.

Razlog zbog kojeg žene, uglavnom one koje su same ili su lezbijke, putuju u Dansku na tretman razlikuje se od zemlje do zemlje, kaže Dijersova.

Na primer, nemačke žene moraju pružiti dokaz o svojoj finansijskoj stabilnosti kako bi mogle da pristupe tretmanima fertiliteta. Takođe, moraju dobiti i psihološki profil, a lezbijski parovi ne mogu dobiti tretmane svuda u zemlji.

Žene mogu birati donora spermatozoida na osnovu njegovih karakteristika. Najpopularnije su plave oči i plava kosa, primećuje Dijersova. Pored toga, poželjna visina muškarca je između 180 i 185 centimetara. Žene takođe pažljivo prate nivo obrazovanja donora. Što više obrazovanja neko ima, veća mu je popularnost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike