Rusija se širi u svemiru: Planira se stvaranje satelitske mreže u niskoj orbiti do 2035. godine!

15.08.2023

21:36

0

Deo strategije je i zadatak da se do 2030. godine razvije domaća satelitska mreža u niskoj Zemljinoj orbiti, koja bi pružala komunikacione usluge širom Rusije

Rusija se širi u svemiru: Planira se stvaranje satelitske mreže u niskoj orbiti do 2035. godine!
Satelit - Copyright Pixabay

Rusija bi do 2035. godine trebalo da stvori sopstvenu satelitsku mrežu u niskoj orbiti, koja će pružati komunikacione usluge unutar zemlje i izvoziti ih u inostranstvo, predviđeno je nacrtom strategije za razvoj ruske industrije komunikacija do 2035. godine.

Deo strategije je i zadatak da se do 2030. godine razvije domaća satelitska mreža u niskoj Zemljinoj orbiti, koja bi pružala komunikacione usluge širom Rusije i pružala savremene komunikacione usluge inostranim partnerima, prenosi TAS S.

Do 2035. godine trebalo bi da bude formirana hibridna komunikaciona mreža koja bi se oslanjala na roj satelita u niskoj orbiti, u pružanju usluga prikupljanja i prenosa podataka.

Pored toga, nacrt strategije predviđa postepeni transfer ruske komunikacione infrastrukture, uključujući ključnu informacionu infrastrukturu, na domaća ili kontrolisana tehnološka rešenja i opremu.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike